review: Energy Belt – SpiBelt

**review: Energy Belt – SpiBelt**

Ik schreef al eerder over de SpiBelt, waar je kleine spulletjes in kunt stoppen tijdens het hardlopen, zoals sleutels, een telefoon en gelletjes voor onderweg. Ik was erg enthousiast over de Spibelt en gebruik de belt nog iedere keer bij het lopen. Ideaal. Ik was echter ook erg nieuwsgierig naar de energy belt, omdat je bij langere trainingen soms een gelletje wilt gebruiken en ik niet 100% enthousiast was over de gelletjes in de SpiBelt wanneer er gelijktijdig ook sleutels en een telefoon in het zakje zaten. Ik vond het lastig om al lopend onderweg de gelletjes eruit te krijgen, zonder dat er iets uit het zakje viel.

Daarom de Energy belt geprobeerd. Op de website van SpiBelt zie je overigens alle versies van de SpiBelt!

Toen de SpiBelt arriveerde, keek ik in eerste instantie stomverbaasd naar de lusjes. Ik had de nieuwste variant met de brede lusjes, want ik had me laten uitleggen dat de eerdere versies dunnere lusjes hadden. Aangezien ik isogels gebruik (te gebruiken zonder water en dus wat groter), zag ik aanvankelijk geen mogelijkheid om de gels in de lusjes te krijgen. Ik gebruik zelf de High5 Isogels en de belt die daarbij verkrijgbaar is, heeft een soort vlindervormige lusjes die heel makkelijk om de gels passen.


de vlindervormige lusjes van de high5 belt


de high5 isogel in de bijbehorende belt


verschillende soorten gelletjes in allerlei maten

Maar na wat klooien en met wat meer kracht, lukt het uiteindelijk toch om de gels in de lusjes te krijgen. Ze zaten er in!


gels in de energy belt van SpiBelt


gels in de energy belt van SpiBelt

Het lukt dus prima en de gels knappen niet uit elkaar, ook niet tijdens het lopen. Vanzelfsprekend zijn de gewone gels kleiner, en zullen dus beter passen. Maar dan kan je je afvragen of je een Energy belt gaat dragen met de gelletjes, aangezien je daar ook water bij nodig hebt. Persoonlijk zou ik dan eerder voor het Nathanvest kiezen waar je ook water bij hebt en de gelletjes dan in de front zakjes kunt stoppen. Voor isogels waar je niet per se water nodig hebt, is de Energy Belt dus prima en ook voor een (halve) marathon of ultra waarbij je gebruik maakt van verzorging (water) onderweg, is de belt een prima oplossing. Er gaan overigens maximaal 6 gelletjes in de lusjes.

Ik kreeg het niet voor elkaar om onderweg een gelletje al lopens terug te stoppen, dus ‘eruit’ is ook echt eruit. Dat eruit halen gaat niet super makkelijk met een redelijk groot formaat Isogel. Je moet er wel even mee oefenen zodat je gemakkelijk het gelletje eruit trekt. Tijdens het lopen blijft alles verder prima zitten, de belt draait niet. Ook prikken de gelletjes niet in het lichaam tijdens het lopen.

afwerking en kwaliteit

Net zoals de gewone belt ziet de energy belt er prima uit en is mooi afgewerkt. In principe zijn de lusjes natuurlijk heel simpel op de belt zelf genaaid en is dus niet iets bijzonders. Wa dat betreft vind ik de lusjes op de High 5 belt iets mooier en ook wat handiger. Maar het is natuurlijk lastig om voor ieder formaat gelletje een passende oplossing te bedenken.

opmerkingen

Voor de energy belt is dus zeker een plaatsje tijdens trainingen die lang genoeg zijn om het gebruik van gelletjes te rechtvaardigen. Ik merk echter wel dat ik bij langere trainingen ook water gebruik, waarbij mijn voorkeur dan toch uitgaat naar 1 systeem zoals de Nathan met de zakjes aan de voorzijde waar gemakkelijk gelletjes in passen en ook gemakkelijk tijdens het lopen te pakken zijn. maar de energy belt is handig en licht en na even oefenen zijn de gelletjes er gemakkelijk in mee te nemen. Aanrader.

Natuurlijk is deze review ook opgenomen in de review en artikelen website, waar ook artikelen over voeding en gezondheid te vinden zijn.

Een gedachte over “review: Energy Belt – SpiBelt

  1. Ronald

    de SPIbelt is reuze handig. Ik loop er bijna altijd mee. Mijn aaaifoon past er ook prima in en handig om bij je te hebben, voorals je iemand zoekt bij een grote wedstrijd bijvoorbeeld :)

Reacties plaatsen niet mogelijk.