14.10.2010 – nationaal park de hoge veluwe

14.10.2010 – nationaal park de hoge veluwe

De tweede dag van mijn midweek hardlopen begon goed met droog weer. Eerst met Z gewandeld en daarna richting het Nationaal Park de Hoge Veluwe gereden met het plan later in de middag terug te keren voor wat foto’s van herten als die te zien zouden zijn. Tot mijn verrassing kostte het park maar liefst 13,50 euro maar goed, omdat ik er nu toch was, ben ik toch maar naar binnen gereden. Geparkeerd bij de Koperen Kop en daar besloten wat ik wilde gaan doen. Er waren enkele routes uitgezet met paaltjes volgens de plattegrond die ik vaak had bestudeerd terwijl S. een ijsje haalde in Rotterdam. Wie wat bewaart, heeft wat en die kaart kwam dus nu goed van pas. De wandelroutes waren maximaal 7 km, de fietsroutes 10 of 20 km. Nou leek 20 km me een beetje overdreven na de 15 van de dag ervóór, dus uiteindelijk op pad gegaan voor de wandelroute van 6,5 km omdat ik niet alleen over asfalt wilde rennen. het begin ging goed, Z moest aan de riem maar dat was geen probleem. Helaas bij jachtslot St Hubertus de draad kwijt geraakt en zelfs gestopt voor een wildrooster zonder hekje ernaast. Net toen ik Z dan maar wilde optillen, zag ik dat ze er nét langs zou kunnen slippen en dat lukte ook. Vervolgens maar een beetje kriskras gerend, en op een gegeven moment was ik de gillende kinderen op het fietspad zo zat dat ik maar ergens een pad in geslagen ben. Na 11,6 km was ik echter de weg totaal kwijt en snapte ik het zelfs niet mét plattegrond. Via een paddestoel met routes, kwam ik tot de ontdekking dat ik ongeveer 2.5 km van de start verwijderd was, en ben ik nog een stukje verder gaan rennen. Al met al dus een forse trippel maar het was gelukkig geen enkel probleem. De snelheid was er toch gemiddeld aardig uit door de ruiterpaden en de hekjes die ik her en der open moest doen.

In de avond nog even teruggereden en wat hertjes en moefflons gezien. Niet veel bijzonders maar toch een mooi dag gehad met een goed aantal kilometers.

Gegevens:

* totale afstand 13,7 km
* temp 8 C
* max BPM 164
* gem BPM 131

rondje in google earth openen