review: SpiBelt

review: SpiBelt

Wie kent het probleem niet waar je eigenlijk spullen laat tijdens het hardlopen? Een sleutel, een telefoon, gelletjes of andere kleine spulletjes? Op hele lange duurlopen heb ik wel eens een rugzakje bij me of een grote belt, maar niet tijdens gewone trainingen. En met het warmere weer draag je nu eenmaal geen jack meer en niet in alle broeken zit een zakje.

Maar daar is een prima oplossing voor!

Al enkele maanden geleden kocht ik de SpiBelt na lovende kritieken op internet. Omdat het dit voorjaar al snel mooier weer werd, zocht ik immers iets om mijn sleutels en telefoon in mee te kunnen nemen, aangezien het al snel geen weer meer was voor een jackje.

Toen ik in april in Berlijn de halve marathon zou gaan lopen en ik per se iets mee wilde nemen onderweg en de weersvoorspellingen mooi weer beloofden zodat ik geen jack zou dragen tijdens de loop, begon de tijd helemaal te dringen en kocht ik dus in grote haast een SpiBelt die overigens ontzettend snel bezorgd werd. Dat was dus al een eerste positieve ervaring met de SpiBelt! Goedkoop was het ding niet, en inmiddels zijn de prijzen kennelijk gedaald, want als ik kijk op de website, is de prijs tegenwoordig aanzienlijk lager dan toen ik mijn exemplaar kocht. Overigens stond op de expo in Berlijn ook nog een stand waar de SpiBelt tegen een lagere prijs werd verkocht, maar dat wist ik niet ten tijde van bestellen natuurlijk. Mijn ervaring met het bestellen was in ieder geval heel erg positief, want ik kreeg ook alle uitleg over het geval van te voren dus dat was fijn en ook het versturen ging heel erg snel.

wat is het nou eigenlijk?

De SpiBelt is dé oplossing voor het meenemen van kleine spulletjes tijdens het lopen. Het is een rekbaar etuitje waar vrij veel in kan en stuitert totaal niet tijdens het lopen. Je kunt de Spibelt zowel op de buik als op de rug dragen is mijn ervaring. Verkrijgbaar in diverse kleuren, met en zonder gel lusjes en ook in waterdichte variant (voor triatleten). Ik koos voor een eenvoudige zwarte uitvoering van waterafstotend materiaal. Echt waterdicht is het niet, maar aangezien ik de SpiBelt toch meestal op mijn broek onder mijn shirtje draag, komt er weinig water in.

Als je de SpiBelt in eerste instantie ziet, vraag je je af wat je met zo’n piepklein gevalletje moet beginnen. Het is niet meer dan een elastieken band met een piepklein etuitje met een ritsje.

wat kan er in?

Maar schijn bedriegt, want dat kleine dingetje is enorm rekbaar en past zich aan aan datgene wat jij erin wilt stoppen! En dat is vrij veel! Op mijn normale trainingen heb ik mijn telefoon en autosleutel erin. Pas wel op met bekrassen van het scherm, en stop de telefoon als grootste item ‘onderin’ (dus tegen de kant die tegen het lichaam zal zitten) in de SpiBelt met het scherm tegen de stof. Ik heb tijdens de HM in Berlijn ook een klein waterflesje (250 ml) erin gestopt omdat ik geen zin had in een waterbelt en dat past ook prima. Het is een beetje proberen wat er allemaal in past. De stof rekt enorm mee, dus enkele gelletjes passen er bijvoorbeeld ook in. Hou er dan wel rekening mee dat er gemakkelijk iets uit kan vallen als je iets onderweg tijdens het lopen wilt pakken, want er zitten geen vakken of iets dergelijks in het etuitje. Oefen daar dus van te voren mee! Met een beetje handigheid en slim inpakken kan er veel in en krijg je het er ook weer uit maar dat is wel even oefenen.

hoe te dragen?

Op mijn vraag hoe ik de SpiBelt moest dragen kreeg ik een uitgebreid antwoord met een plaatje. SpiBelt raadt aan om de SPIbelt net onder de broekriem, dus eigenlijk bijna op je heupbotjes te dragen. Hij moet niet op je billen zitten, dat loopt niet fijn. Je moet voor je zelf uitproberen wat het prettigst loopt. In ieder geval moet de riem een stuk onder je taille zitten, meer om het brede deel van je heupen. Je kunt de Spibelt zowel op de buik als op de rug dragen is mijn ervaring. Hoeveel of hoe weinig er ook in zit, er rammelt of stuitert niks

afwerking en kwaliteit

De SpiBelt ziet er gelikt uit en is mooi afgewerkt. De rits sluit mooi en zit er goed in. Het materiaal is overal glad, en aan de binnenkant lijkt een soort laag te zitten. Ik neem aan dat dit het waterafstotende materiaal is dat het water grotendeels uit de etui houdt. Het is bijzonder om te zien dat het etui na zoveel gebruik inmiddels nog steeds zo mooi weer invouwt als er niets inzit. Dat is dus duidelijk meer dan alleen een ‘rekbaar’ materiaal! Ik weet natuurlijk nog niet hoe lang de levensduur zal zijn, maar inmiddels na 5 maanden bijna non stop gebruik tijdens trainingen ziet de SpiBelt er nog prima uit, vouwt nog goed in en is niet uitgerekt of iets dergelijks. Dat belooft dus veel goeds.

opmerkingen

Ik heb eigenlijk geen minpunten gevonden. Het is natuurlijk geen belt, maar een ‘een-vaks-etuitje’ waar erg veel in gestopt kan worden. Ik weet inmiddels dat er een variant is met gel-lusjes en daar ben ik erg benieuwd naar, want ik vind het veel te lastig om gelletjes tijdens het lopen eruit te halen. Dat doe ik dus niet meer. Misschien moet ik die nog eens uitproberen. Mocht ik dat doen, dan volgt de review hier weer. Ik liep in Edinburgh met een aparte gelletjes belt (wat overigens prima ging). Wat mij betreft is de SpiBelt in ieder geval een absolute aanrader om items mee te nemen tijdens het lopen.

de website

Natuurlijk staat deze review ook op de review site, samen met veel andere handige gadgets

4 gedachten over “review: SpiBelt

 1. Esther

  Ik vind het een handig dingetje en gebruik het iedere training om mijn mobiel in mee te nemen. Maar ik draag het dus wel op mijn rug/billen en het zit prima. En dat doe ik, omdat ik nog wel eens val over een boomwortel oid en ik ben bang dat ik anders op mijn mobiel land. Nu zit het ding op mijn rug en dan moet ik wel erg raar vallen wil mijn mobiel kapot gaan :)

 2. Dick

  Inderdaad redelijk prijzig ding en nu wat goedkoper zie ik. Ik had geluk dat ik er 1 won bij een actie. ;-)
  Vind hem zelf ook wel erg handig. Gebruik hem als ik geen drinkgordel nodig heb om mijn telefoon mee te nemen en wat kleingeld/pasjes. Daar is ie ideaal geschikt voor vind ik.

 3. max

  @ esther: ik draag de belt ook meestal op mijn rug.

  @ dick: ja grappig dat in een paar maanden toch de prijs daalt.

Reacties plaatsen niet mogelijk.