25.07.2012 – loopband training 7,5 km

**25.07.2012 – loopband training 7,5 km**

De tweede training dan maar op de loopband en niet over de weg. Het is ontzettend warm en zonnig en aangezien ik al geen warm weer loper ben, lijkt het me beter om lekker rustig aan te doen en dan maar wat op de loopband te rommelen.

Ik kies voor een interval training. Ik heb geen idee hoe snel ik nou werkelijk loop, want loopbanden zijn berucht om de onnauwkeurigheid en ik stel de garmin footpod dus ook maar zo in dat de snelheid ongeveer overeen komt met die v an de loopband. Dat betekent alleen dat ik me op 11 km per uur volgens de loopband werkelijk uit de naad aan het rennen ben. Geen idee of dat aan mij ligt, of dat de band niet klopt. Merkwaardig maar niet erg voor nu.

Ik kies voor een bloktraining van laps op 11 km per uur (omdat dat voor mijn gevoel toch dichter tegen de 5 min/km aan ligt) afgewisseld met joggen en dat voelt goed. Omdat het erg warm is, lijkt 7,5 km me voor deze keer wel even genoeg. 2 x 3 laps op 5 min/km gevolgd door 4 x 5.30 min/km – HR max 165

Gegevens:

* totaal 7,5 km
* HR max

juli 128 km – 2012 totaal 1.281 km