23.05.2012 – week 12 dag 2 – 3 km TL + 4 VS – totaal 7 km

**23.05.2012 – week 12 dag 2 – 3 km TL + 4 VS – totaal 7 km**

Vandaag was het weer heerlijk weer om te lopen. Het was lastig om een route te bedenken waar het een beetje vlak zou lopen, omdat ik zeker geen temporun heuveltje op wilde doen met het oog op zondag. Daarom maar richting Dunbar om daar zonder Ztje een rondje te doen. Eerst 10 minuten rustig joggen, daarna de 3 km tempoloop en daarna weer uitjoggen. Tot mijn verrassing was de route eigenlijk best aardig, ondanks dat Dunbar een dorp van niks is. Een hoofdstraat met een kerk en winkels en dat is het dan.

klik voor groot

Daarna kom je al snel ineens langs de zee en dat is wel erg fraai. Ook een mooie golfbaan die open is voor niet leden en waar het vast fijn is om een balletje te slaan.


Al snel liep de weg lekker naar beneden en kon ik even oefenen met heuveltje af rennen zonder mijn knieen pijn te doen. Liep eigenlijk wel lekker zo met de bomen en wat schaduw. Het voel me alleszins mee in de warmte eigenlijk, zeker omdat ik er nog niet erg aan heb kunnen wennen.

Tot mijn verrassing liep ik toch verkeerd, maar kwam ik uit bij de oprit naar de A1 waar gelukkig ook een fietspad bleek te zijn weer terug richting Dunbar, dus een prima route. De 3 kilometer tempoloop gingen super lekker op 5.40 min/km en daarmee iets boven de snelheid die ik eigenlijk wilde aanhouden (5.45 min/km).

Het laatste stuk ging wel omhoog maar dat ging prima. Het was natuurlijk ook maar een heel klein stukje zo en ik genoot eigenlijk met volle teugen.

Ik kwam precies goed uit met het stukje, daarna nog even de versnellingen gedaan en daarna kon ik lekker uitsjokken en liep ik over het parkeerterrein van de Asda nog even om de minuten vol te maken.

Ik was tevreden met de training. Nu alleen nog zaterdag een heel kort rondje sjokken. Dan mag Ztje ook weer lekker mee, nu wilde ik dat niet omdat ik even door wilde lopen en er voor haar geen bal aan zou zijn.

De foto’s zijn een dag later gemaakt vanuit de auto, want ik had natuurlijk tijdens het lopen geen tijd voor een kiekje.

Gegevens:

* totaal 7 km
* temp 22
* HR 150 bpm

mei 187 km – 2012 totaal 980 km