26.02.2012 – week 2 schemadag 2 – tempoloop 6 km op 85% HR max (totaal 10 km)

26.02.2012 – week 2 schemadag 2 – tempoloop 6 km op 85% HR max (totaal 10 km)

Vandaag weer een eerste rondje in Nederland. Jammer maar helaas. Op zich was het vandaag niet eens zo slecht qua luchtvochtigheid en vervuiling dus het was niet eens al te onaangenaam. Voor de verandering een rondje gedaan direct uit mijn bed. Hond mee en lopen maar. Voor het eerst sinds lange tijd weer eens op de ds trainers en dat zijn toch wel lekkere slofjes.

Ik schoot er vandoor toen ik warm gelopen was. Het is hier immers nogal vlak in tegenstelling tot elk rondje dat ik in de UK deed. Ik wist niet precies wat ik moest doen om dat terug te schroeven, dus heb ik maar even wat gehuppeld en ben toen verder gelopen. Om een beetje een vergelijking te kunnen maken heb ik eerst een 5 km temporondje gedaan. Dat ging op ruim 15 seconden per kilometer sneller dan mijn eerste rondje thuis na de UK van vorig jaar. De cadans lag nu gemiddeld op 83,5 versus 79,5 gemiddeld vorig jaar. Ik zag wel dat mijn tempo de rondjes daarna wat hoger werd, dus wie weet wat de verbetering eigenlijk is per saldo deze keer. Niet belangrijk, want ik heb niet op snelheid of iets dergelijks getraind in de UK, maar je wordt dus blijkbaar toch van de heuveltraining die je daar ongemerkt doet toch sterker.

Na het ‘snellere’ rondje nog even lekker doorgedieseld en uiteindelijk was ik na 10 km weer terug bij de auto. Viel me niet eens tegen hoe makkelijk je toch een rondje wegloopt daar, maar wat dat betreft bof ik ook wel met het gebied zo dichtbij.

Gegevens:

* totaal 10 km
* temp 6 graden
* cadans 170 bpm

februari 161 km – 2012 totaal 361 km