13.06.2017 – john muir link – 13 km

Inmiddels ben ik weer alleen en gisteren heb ik niet meer gelopen. Ik heb echt geen idee waarom niet want ik had de hele tijd zin om een stukje rond het huisje te gaan lopen. Maar ik deed niks. Beetje luieren in de tuin, badderen, wandelen met wafje en verder niks. Vanmorgen ga ik eerst met wafje wandelen en een uurtje later wil ik voor mijn rondje op pad gaan. Zonder wafje want ze was niet vooruit te branden op de wandeling Echt vreselijk en ik twijfel dan enorm of er iets aan de hand is met haar. Dus eerst maar eens alleen een stuk rennen dan heb ik dat gedaan!

Maar daarbij rekende ik buiten woefje want zodra ze zag dat ik was omgekleed, ging ze rekken en strekken en was duidelijk klaar om mee te gaan. Ze zat voor de deur te wachten en zo gingen we dan toch maar samen met de auto naar het light house. We liepen hier eergisteren ook maar dit is dichtbij, overzichtelijk en lekker vlak. Ik zou daar immers ook gewoon een stukje kunnen wandelen of terug kunnen keren als ze toch niet mee zou willen of kunnen lopen. Het was voor mij weer even wennen met de rugzak maar omdat zij mee ging, had ik natuurlijk water bij me en haar bakje, een riempje etc. Waarom ik nou niet de nieuwe rugzak meenam en ik dus nu stond te klungelen met een rits die niet open wilde voor de sleutel, weet ik echt niet. Soort misplaatste zuinigheid denk ik. Weg met dat gescheurde ding waarvan de ritsen niet open gaan. Die nieuwe ligt notabene nu thuis op de bank!!! Lekker handig. Maar wafje heeft geen interesse in mijn gehannes en is al een stukje verder. Dat ziet er goed uit. Eerst nu naar het light house en dan maar eens zien hoe het allemaal loopt. Ik vind elke afstand goed.

klik voor groot


Na het light house loop ik verder. Misschien komen we tot het hekje bij het einde van het pad en kunnen we daar omkeren? Maar waf loopt verder en verder en ziet er happy en blij uit. Het weer is ook goed. Lekkere temperatuur en geen volle zon zodat ze niet te warm wordt. Niet leuk voor de foto’s maar wel fijn om in te lopen.

Bij het power station gaat alles nog steeds goed. Ik besluit tot het strandje te lopen, haar daar even te laten badderen en dan toch maar terug te gaan. Dat heen en weertje zou dan 13 km zijn en dat lijkt me al een beste afstand. Zo gezegd zo gedaan en wafje speelt voor otter en voor zeehond en amuseert zich kostelijk.

klik voor groot

Na het badderfeest keren we weer om en lopen bovenlangs weer terug naar het power station, naar de limekilns en terug naar het light house. Na ruim 13 km staan we weer voor de auto. Wafje heeft op het laatste stukje nog gerend met een klein hondje. Van moeheid, stijfheid of ander ongemak geen spoor. Op naar de volgende run dan maar weer.

klik voor groot

gegevens:

* 13 km
* 17 graden

juni 66 km – 2017 totaal 1.474 km