09.12.2016 – hitland – 9 km

Vandaag ga ik toch voor een kort rondje op pad. Even lekker lopen maar niet te lang in verband met zondag. Ik doe ook niks geks, ik loop op een tempo dat lekker voelt maar wel een beetje op tempo. Dat gaat eigenlijk verrassend goed en ook het dijkje op gaat goed. De cadans is ook mooi hoog en dat gaat allemaal automatisch op de ademhaling. Voor mij is nu 2/4 en soms 3/4 het fijnste op een hoge cadans en dat gaat vanzelf. Ik kan dan mooi schakelen naar 2/3 en eventueel zelfs naar 2/2 dus er zit wel wat rek in. De Garmin deed het vandaag prima op de Pure Lime dus dat lijkt best een goede oplossing.

Het lopen was verder leuk. Vrij fris vanwege de hardere wind maar we zijn ook zo verwend de laatste dagen zonder een zuchtje wind! De Hooglanders stonden dichtbij en ik maakte een vaag kiekje. De kalfjes worden nu erg groot en ik ben verrast dat ze er nog steeds zijn. Terwijl ik tik, vraag ik me af of de stier er nog wel tussen stond vandaag. Ik geloof het niet dus die heeft de dames misschien wel al zwanger gemaakt. Ik ben benieuwd of er volgend jaar weer kleintjes te bewonderen en te volgen zijn. Dat zou leuk zijn.

Ik weet nog niet of ik morgen ga lopen. Wellicht een piepklein rondje van 5 km ofzo om even los te lopen en in beweging te blijven. Of misschien een stukje fietsen, dat zou ook kunnen. In ieder geval nu eerst zondag eens kijken of ik er iets van terecht breng.

gegevens:

* 9,5 km
* 11 graden

december 97 km – 2016 totaal 3.815 km