08.12.2016 – hitland – 8×500 – totaal 8 km

Vanmorgen was ik bij de tandarts en vanmiddag heb ik wel zin om even een kort rondje te doen. Ik wilde wafje ook nog wegen dus ik ga op pad met haar. Voor het eerst draag ik de Pure Lime sport BH waar de Garmin hartslagmeter op geklikt kan worden. Ik was alweer eventjes met de garmin softstrap hartslagmeter aan het trainen in plaats van de Mio en dat beviel prima. Toen ik een aanbieding zag van de Pure Lime die ik ook op de fiets tegenwoordig draag, besloot ik het te proberen.

Als ik thuis nog wat rommel, zie ik dat de hartslagmeter weliswaar gevonden is door mijn horloge maar geen waardes geeft. Ik heb de pest in. Werkt die stomme constructie nou niet? Misschien later als ik wat warmer wordt. Meestal wordt er met wat vocht een beter contact gemaakt en ik heb inderdaad niets nat gemaakt nu bij het aantrekken. Niet handig want dat deed ik wel met de softstrap. Het lijkt me nou ideaal als je niets meer om hoeft te hebben!

Aan het einde van de warming up heb ik al signaal en zie ik de hartslag waardes. Dat werkt dus gewoon. Verder zie ik ook niks geks meer in de training, ik heb normaal beeld. Overigens zit de BH ook prettig en een stuk beter dan de Shockabsorber.

Ik heb geen idee wat ik vandaag ga lopen, ik wil iets makkelijks maar wel iets sneller dan traag en ik kies voor 500-tjes op een tempo dat bij het moment past. Dat voelt allemaal prima, en mijn cadans is ook mooi hoog. Ik loop weer eens op de Tracers en dat loopt lekker licht natuurlijk.

Ik ga wafje wegen (22.90 kilo) en loop daarna weer terug naar het gebied, slinger wat en ga vrij snel alweer terug. Ik had me voorgenomen om kort te lopen en hoewel alles lekker loopt, wil ik nu niet te vermoeid raken voor zondag. Na een kleine 8 km staan we weer bij de auto. Inmiddels alweer meer dan 3.800 km gelopen dit jaar!

gegevens:

* 8 km
* 11 graden

december 87 km – 2016 totaal 3.805 km