02.11.2011 – hitland 10,5 km

**02.11.2011 – hitland 10,5 km**

Vandaag weer eens een rondje in Nederland gedaan. Gewoon lekker lopen en kijken hoe dat gaat nu. Ztje had voor de zekerheid haar schoentje weer aan en op de andere zooltjes wat Paw Wax en dat lijkt allemaal prima te gaan tot nu toe. Ik hoop dat alles weer helemaal normaal is wanneer we in Schotland gaan lopen.

Ik experimenteerde wat met een andere schoen (voor de verandering eens op de Adidas gelopen vandaag) en met houding en cadans. Ik ben er nog steeds niet helemaal uit. Een lap ging wat langzaam omdat ik bijna onderuit ging op gladde bladeren op gladde stenen, maar het tempo zat er aardig in vandaag (alle ronden zo rond de 5.50 min/km). Ik merk wel dat ik slecht afwikkel met mijn voeten en dat zodra ik dit doe, het ook vermoeiender aanvoelt. Maar de snelheid komt er makkelijker in als ik niet mijn voeten alleen maar omhoog breng, maar ook werkelijk afwikkel. Genoeg te verbeteren dus. De cadans was redelijk, zo rond de 83 dus niet slecht, maar voor een langzame trainingsronde lag mijn hartslag veel te hoog.

Het was in ieder geval een mooie ronde met heerlijk weer. De bomen zijn prachtig met al hun kleuren en er stond totaal geen wind. Maar van mij mag het best langzamerhand wat kouder worden eigenlijk.

Gegevens

* totaal 10,5 km
* hr max 160
* cadans 83

november 10 km – 2011 totaal 1.696 km