24.10.2016 – hitland – 16,5 km

Vandaag zou het eigenlijk de hele dag regenen dus verzette ik de afspraak om de auto op te halen in Den Haag naar morgen. Maar geen regen en dus gaan we maar een stukje lopen. Niet dat regen me tegen houdt, maar nu was er natuurlijk een extra reden om lekker even naar buiten te gaan. Inmiddels is er een week verstreken sinds de run in Amsterdam dus kan ik wel wat kort snelheids werk proberen voor de laatste run dit jaar medio december. Ik kies voor 800-tjes op het tempo rond mijn streeftempo. Eerst even naar het natuurgebied en daarna ga ik van start. Ik vergeet dus en passant dat ik normaal natuurlijk eerst een mile RWR loop en ga dus eigenlijk te vroeg van start. Maar het loopt allemaal wel goed, hoewel ik op enkele laps woef aan de riem moet doen omdat ze allerlei dingen van de grond loopt te vreten na het baggerwerk in de sloten. Het blijft lastig dit soort rondjes met woefje maar ze is nu eenmaal mee dus ik let gewoon goed op.

Na 8 laps vind ik het wel genoeg. De hartslag blijft mooi en het tempo ook maar ik vind het welletjes en loop nog 4 kilometer verder op lage hartslag en ga dan naar huis. Vlak voordat ik bij het trappetje naar de dijk ben, zie ik een lompe hond aankomen. Ik klok af en begin de cool down en dat is maar goed ook want de dikkerd loopt gewoon door me heen en kraakt bijna mijn benen doormidden. Bazinnetje zegt natuurlijk weer niets. Ik ben blij dat ik al gestopt was, want ik was zeker gevallen door dat beest.

Vlak bij huis zie ik weer een mooie groep paddenstoelen. Die schieten nu echt de grond uit overal!

Na bijna 17 km staan we weer voor de deur. Op naar de volgende run maar weer. Morgen dan weer even naar Den Haag fietsen (41 km) om de auto op te halen!

gegevens:

* 16,5 km
* 10 graden

oktober 244 km – 2016 totaal 3.348 km