22.10.2016 – meinweg (L) – 10 km

Vanmorgen vroeg zijn we vertrokken richting Roermond. We willen naar de outlet om een softshell te zoeken, en daarna gaan we lopen en vervolgens naar ons hotel voor een rustige middag. Ik heb maar een kort rondje gemaakt door de Meinweg dat dichtbij het hotel ligt en ook erg mooi moet zijn. De fiets staat op het dak voor ons rondje zodat S. met me mee kan fietsen. Onderweg horen we een rare bonk vanaf het dak en S. reageert lauw en zegt dat hij zo wel even zal stoppen om te kijken. Als ik naast me kijk, zie ik ineens het zadel van de fiets. De fiets is losgeschoten uit de houder en ligt dus op zijn kant op het dak van de auto, alleen vast met de wielen in de houders. Ik schrik me rot en gil dat hij aan de kant moet gaan…. Om een lang verhaal kort te maken: de fiets was dus inderdaad los en al snel staat de fiets weer op het dak en zijn we weer op weg. Gelukkig niet op de snelweg gevallen. Stomme fout, doen we nooit meer dus: een te dik doekje tussen fiets en houder. Dat werkt niet (en doen we ook nooit overigens). Ik ben erg benieuwd wat de schade is maar dat zien we straks wel. Ik neem aan dat de wielen verbogen zijn en een slag zullen hebben van deze rare val.

Na ons rondje door het outlet centre waar we overigens niet erg succesvol zijn (ik laat per ongeluk een erg mooi softshell jack van Salomon hangen om er even over te denken en die is dus 30 minuten later weg….) gaan we op pad naar de Meinweg voor ons rondje. De start is snel gevonden en we parkeren de auto. De wielen van de fiets draaien nog wel dus S. kan met me mee fietsen.
We gaan gauw op pad en het is nog best fris. Ik houd maar even mijn jackje aan want op dit frisse weer had ik eigenlijk niet gerekend. S. pompt de banden nog even op en daarna gaan we echt op pad.

klik voor groot

Het gebied is wel mooi maar ik mis een beetje de vergezichten die ik in Vijlen wel had tijdens mijn runs. Dit blijft toch een beetje heide en bosgebied. Maar mooi is het wel met alle herfstkleuren en we genieten er wel van. Ik moet alleen toch vaak op de kaart kijken en dat maakt de run enorm onrustig en traag. We komen op een gegeven moment ook op een deel waar de fiets niet welkom is maar we fietsen daar toch voorzichtig door. Er is geen mens dus we storen niemand. Maar bij het gebied waar adders zouden zitten en waar ook niet gefietst mag worden, nemen we maar een andere route ook al is er geen zon en zijn er dus ook geen zonnende adders…. Maar we zijn braaf en kiezen een andere weg. Volgens mij missen we nu helemaal het mooiste stuk en even verderop moeten we ook nog door een enorme zachte zandbak lopen en rijden. Maar we komen er wel….

klik voor groot

Na de zandbak wordt het pad weer normaal en zijn we ook weer op de oorspronkelijke route. Ik schat dat we niet eens zoveel korter gelopen hebben straks dus dat valt alweer mee. We zijn wel lang onderweg door het getrut met de fiets, het kaartlezen en de zandbak.

klik voor groot

Na 10 km lopen we weer richting de Venhof waar we ook gestart zijn met onze run. Leuk om dit gebied even te bekijken en er is nog heel veel meer te beleven hier want het is een enorm uitgestrekt natuurpark dat ook door Duitsland loopt. Misschien leuk voor een volgende keer. Dit is al de vijfde achtereenvolgende loopdag dus ik vind het wel genoeg zo en we willen ook nog even wat drinken bij het hotel straks. Inmiddels is het mooi weer geworden dus misschien kunnen we wel lekker buiten zitten.

klik voor groot

Het fietsje heeft het goed gehouden gelukkig en na de run gaan we naar ons hotel. Op naar een gezellige avond!

gegevens:

* 10 km
* 11 graden

oktober 228 km – 2016 totaal 3.331 km