26.10.2011 – sauerland dag 2 – 20 km

26.10.2011 – sauerland dag 2 – 20 km

Vandaag de tweede dag hier in het Sauerland. Het is redelijk weer en ik heb niet eens gek geslapen. Het ontbijt was hier matig, maar ik kon wel voldoende eten en ik wilde toch niet met een volle maag op pad gaan. Vanmorgen zag ik drie hertjes tijdens het wandelen met Z-tje dus wie weet wat ik vandaag nog meer tegen zou komen! Vorige keer zag ik immers een hert op deze route op aaiafstand van me weg springen.
Vol goede moed zijn we op pad gegaan voor een 20 km ronde. Het zonnetje scheen prachtig op de gekleurde bladeren. Dat was echt een lust voor het oog.

Klik voor groot (navigeren kan gewoon via de pijltjes toetsen)

Als eerste weer de stijgende route richting de parkeerplaats Hohe Schladern. Langs de kinderski sleeplift die er dit jaar niet hing. Vorig jaar liep ik hier ook langs en nu wist ik al dat ik op de terugweg aan de bovenzijde langs zou lopen. Ik zou eventueel dus over de weide terug kunnen lopen en af kunnen snijden! Ztje hoorde, rook en zag overal muisjes en beesjes in het gras ritselen en had het reuze naar haar zin.

Klik voor groot

Daar aangekomen wilde ik een foto maken en helaas klonk toen ineens het ‘route volbracht’ signaal van de garmin. Weg was dus de totale route, want ik zou nu opnieuw de course in moeten stellen om na te kunnen lopen. Jammer maar helaas, ik zou dus niet de volledige route achter elkaar hebben op de kaart.
Na de foto’s van het uitzicht op pad gegaan en ik twijfelde even bij een afslag. Moest ik niet naar boven, waar ik de vorige keer hijgend en puffend liep toen ik een echtpaar tegenkwam? Ik besloot toch door te lopen en op een gegeven moment klonk daar het ‘off course’ signaal. Toch verkeerd en wat een oen was ik, om verkeerd te lopen op een route die ik al eens eerder liep. Terug dus, en deze keer heuvelopwaarts. Ik voelde al meteen mijn benen na dit starten en stoppen. Ik ben daar niet goed in zo aan het begin van een ronde, zeker niet als het mijn tweede opeenvolgende loopdagje is.
Al snel herkende ik alles weer en merkte ik dat het inderdaad heuvelop ging. Dat viel me niet mee. Liep ik dit vorig jaar nou zo makkelijk of ook niet? Ik ging helemaal aan mezelf twijfelen. Ik struikelde over stenen, verzwikte mijn enkels en glibberde over stukken modder. Ik kreeg aardig de pest in. Geen idee waarom, maar dat gebeurde gewoon.

Klik voor groot


Mooi was het wel overigens en dat maakte veel goed. Het weer wa s ook prima alleen was ik veel te warm aangekleed. Maar dat blijft lastig, want hoger in de bossen zonder de zon was het nog best fris.
Ergens halverwege liep ik weer verkeerd. Ik dacht me te herinneren dat ik rechtdoor moest en over een bladerweg zou gaan, maar al snel klonk weer het ‘off course’ signaal. Toen ik terugkrabbelde en over de weg verder liep, klonk het echter weer en wist ik dat ik toch goed zat op de eerste weg met al die bladeren. Ik baalde flink. Daarna herkende ik alles weer en wist ik verder wel hoe de route zou lopen. Het was op sommige punten echt weer erg mooi.

Klik voor groot
Terug naar het dorp, daar een stukje over de weg en dan oversteken, omhoog en terug door de velden richting een bedrijf en weer terug heuvelopwaarts naar de parkeerplaats en weer naar beneden richting hotel. Zo gedacht niet zo gedaan. Op kilometerpunt 14 kreeg ik er ontzettend genoeg van. Ik had last van die stomme stenen en het liep gewoon niet lekker. Ztje deed het prima maar had duidelijk behoefte aan water en bij gebrek aan een kabbelend beekje waar ik bij kon, heb ik mijn laatste water met haar gedeeld. Eindelijk zag ik weer de toren in beeld komen en kon ik inschatten hoe ver ik nog moest. Maar het liep niet lekker. Kwam dat nou doordat ik de route al eens gedaan had? Door de afwisseling van modder, bladeren, stenen en weg die de vorige keer spannend was maar nu alleen maar zwaar en vervelend was? Ik heb geen idee. Maar het was niet echt prettig.

Klik voor grootIk was blij dat ik weer in het hotel was. Ik heb me snel omgekleed en ben nog even Frankenberg ingegaan om winkeltjes te kijken.
Dag twee was weer ten einde.

Gegevens:

* totale afstand 20 km
* temp 10

rondje in google earth openen

de eerste 1,7 km staan er niet op, dat was de stijgende weg naar de parkeerplaats

oktober 139 km – 2011 totaal 1.657 km