25.10.2011 – sauerland dag 1 – 14,5 km

**25.10.2011 – sauerland dag 1 – 14,5 km**

Het is grappig, maar vorig jaar op precies dezelfde dag, ging ik ook naar het Sauerland. Ik heb daar toen heerlijk gelopen en genoten van de prachtige omgeving. Vandaag vertrek ik dus weer. Deze keer ook goed voorbereid, gewapend met blaarpleisters, 2 paar schoenen en renkleding. Routes goed uitgezocht, printjes erbij en alles wat je verder maar kunt bedenken en wat ik vorig jaar niet bij me had. Ik ben erg benieuwd en heb er veel zin in.

Wordt dus vervolgd!

avond

Inmiddels ben ik dus aangekomen in het Sauerland en zit de eerste run er alweer op. Vandaag was het – helaas – geen goed weer en onderweg had ik veel regen. Ik vond het deze keer een pest eind weg. Ik reed om 11.30 weg en startte pas om 16.00 net na aankomst in Hallenberg. Dat viel me dus ontzettend tegen, zeker als je niet echt lekker/goed kunt zitten. Maar goed, eind goed al goed en hoewel mijn lichaam voelde alsof alles tot stilstand was gekomen van binnen, had ik wel zin in een run (zeker om alles weer in beweging te krijgen). het was zowaar droog toen ik de schoen van Z-tje aantrok, dus wie weet had ik geluk.

Ik had gekozen voor precies dezelfde start als op 26.10.2010 toen ik hier ook was. Ik wist dat het deels via de GPS deels via de bordjes prima te lopen zou zijn en ook wel een mooie route was. Dus dan maar vol goede moed gestart.

klik voor groot (navigeren kan gewoon via de pijltjes toetsen)

Deze keer geen omweg gemaakt, want ik wist inmiddels dat de bordjes op lantaarnpalen etc bevestigd waren en ik wist ook welke kant ik op moest. Dat scheelde dus een heleboel zoeken. GPS signaal was ook snel opgepikt dus al snel sukkelden we richting het bos. Het viel me weer tegen, om het beginstukje te wandelen want dat liep toch best steil omhoog. Ik twijfelde in het begin zelfs of ik wel de goede kant opliep, ondanks de bordjes en de GPS.

Toen ik lekker warm was geworden ben ik gaan lopen en genoot ik al snel van de omgeving. Het is echt jammer dat het pestweer was, want de foto’s zijn ook niet al te fraai geworden. De kleuren van de bossen leken me iets minder fel geel/rood dan vorig jaar, maar het is ook een rare periode geweest qua weer en warmte. Misschien morgen met beter weer, dat dan ook de kleuren anders worden.

klik voor groot

De route loopt wat vreemd, aan het begin vrij steil omhoog, dan weer vlak, met ergens rond de 5 km nog een nare klim die er helemaal niet eens zo uitziet als je eraan begint. Maar dit jaar wist ik het, en herkende ik het punt meteen. Ik zou wel zien waar ik zou moeten stoppen… Maar tot mijn verrassing heb ik het hele stuk kunnen lopen, ook al ging het heel langzaam. Maar het is iets meer dan 100 meter stijging in ietsje meer dan een kilometer, dus dat is toch niet verkeerd. Ik oefen wel met dit soort hellingen op de loopband maar dan maar een klein stukje. Kennelijk ben ik toch sterker geworden.

klik voor groot

Daarna was het verder makkelijk en kon ik ook alles goed vinden. Ik heb weer wat footo’s gemaakt op een soort uitzichtspunt, waar je mooi zicht hebt over het dal aan de linkerkant. Z-tje vindt dat ook wel interessant die diepte daar. Vorig jaar was het helderder (maar ik startte toen ook een uur eerder) en die foto’s van toen vind ik nog steeds erg mooi met ruigaard die de diepte in tuurt. Deze keer lukte dat niet zo helaas. Overigens was het wel minder modderig, en was Z-tje weliswaar modderig maar met droge grijze modder die ik er wel zou kunnen uitborstelen later. De schoen zag er niet uit natuurlijk.

klik voor grootHet einde van de route loopt helemaal naar beneden en deze keer kon ik zeker op het laatste stuk mooi vaart maken en het stuk met de steentjes was zigzaggend well goed te doen zonder uit te glijden. Vorig jaar was er zoveel modder dat ik daar heb moeten wandelen.

Ik was dus ruim voordat het donker werd weer terug bij de auto. Ik deed er een kwartier korter over dan vorig jaar, maar ik heb vorig jaar op de helling moeten wandelen en op het laatste stukje dus ook. Maar – hoewel het niet het doel was van de run van vandaag – denk ik wel dat ik sneller was op de gewone stukken. Er zit dus nog steeds wel vooruitgang in blijkbaar.

Nu eerst lekker slapen en bedenken welke route ik morgen ga lopen.
Als het goed is, blijft het droog.

Gegevens:

* totale afstand 14,5 km
* HR max 163
* temp 10

rondje in google earth openen

oktober 119 km – 2011 totaal 1.637 km