25.08.2011 – alternatieve training – 50 km fietsen

**25.08.2011 – alternatieve training – 50 km fietsen**

Vandaag eerst lekker doorgedommeld nadat ik wakker geworden was. Ik kan er slecht aan wennen dat ik nu even niets hoef/moet. Ook geen hond die naar buiten wil! Rond 9 uur ben ik eerst lekker gaan ontbijten. Vandaag trakteerde ik mezelf op een beschuitje met vlokken. Dat is toch wel echt vakantie gevoel als je zo kunt aanschuiven en kunt eten. Zalig.

Daarna even genikst op de kamer en gekeken of mijn kleren van gisteren droog geworden zijn. Zelfs mijn schoenen zijn droog en dat valt niet tegen. Ik besluit dat ik een rondje ga fietsen, de fiets ergens neerzet en dan een stuk ga lopen. Dat betekent dan wel lopen met bepakking, want ik wil de rugzak met waterzak meenemen, mijn camera, de kaart, de telefoon en iets te eten als ik zo de hele dag onderweg ben.

Eerst wacht me nog een vervelend klusje, want door de stromende regen en het zand hier, zal ik toch echt eerst mijn fiets moeten schoonmaken en moeten smeren. Als ik de fiets uit de auto haal, merk ik meteen hoe laat het is: alles kraakt en piept. Wat ben ik blij dat ik spulletjes bij me heb om daar iets aan te doen. Al snel zit ik naast mijn fietsje met een doek die steeds zwarter wordt. Eerst het zand eraf, daarna de kransjes schoonboenen en de ketting smeren. Al snel ziet het er allemaal weer prima uit. Als ik een rondje rij en wat schakel, voelt het allemaal weer prima en schakelt en remt alles soepeltjes.

De rugzak dus maar omgebonden, brilletje op, en ik ben op weg. Ineens zegt Garmin dat ik niet meer fiets. Ik snap er niets van, want ik heb weliswaar de footpod op mijn schoen omdat ik ga lopen later, maar Garmina staat op ‘bike’ mode en zou dus helemaal niet moeten zoeken naar een footpod. Het heeft even tijd nodig voordat ik snap dat de footpod een probleem geeft, en ook al doe ik die in mijn zak, garmina denkt nog steeds dat ik stil sta. Uiteindelijk kies ik dan maar voor de optie disable footpod op de garmin en eindelijk kan ik dan op weg.

Ik rij prompt de verkeerde kant op, maar ook op deze route zijn delen die ik nog niet heb gezien. Ik rij kriskras en waar ik een mooi plekje zie, maak ik een foto. Deze keer dus geen rondje eiland rondracen zonder foto’s maar gewoon lekker op mijn gemakje.

Ik kom eerst langs een watertje dat ik nog nooit heb gezien. Daar stop ik even om te kijken. Daarna kom ik ineens weer door de duinen richting West en de Brandaris. Ik cirkel wat door de duinen, maak wat foto’s en geniet van de bloeiende heide. Af en toe neem ik een zijweggetje zonder pad om even offroad te fietsen. Dat is ook leuk.

Klik voor groot en galleryIk kom weer langs de haven in West en helaas zijn deze keer bijna alle boten al uitgevaren! Maar verderop in de plezierjacht haven maak ik nog een foto.


Daarna rij ik kris kras wat door West, zie winkeltjes waarvan ik het bestaan niet vermoedde en maak een kiekje van de Brandaris die op een hele andere plek staat dat ik dacht, namelijk midden in het dorp! Opvallend dus!
Daarna rij ik weer een stukje langs het fietspad langs de dijk en geniet van alle schapen die er lopen. Omdat ik al eerder het hele pad heb genomen, besluit ik ergens weer linksaf te slaan richting bewoonde wereld. Omdat het hard waait en erg betrekt, besluit ik het looprondje op Oost te laten voor wat het is en alleen te fietsen. Ik heb geen zin om weer overvallen te worden door noodweer.

Als ik bij het hotel uitkom, maak ik nog een extra lusje door de duinen en na 50 km ben ik dan weer bij de auto. Ik maak nog even de fiets schoon en prop hem weer in de auto.

Inmiddels regent het pijpenstelen als ik dit tik, dus of ik vanavond nog een rondje kan lopen, betwijfel ik. Morgen staat het vertrek alweer gepland, maar in principe heb ik de hele dag nog hier op het eiland. Mocht het per ongeluk nog droog worden (wat niet de voorspelling is), dan maak ik hier mijn laatste ommetje.

Verder ga ik nog even naar de Cranberry boerderij en op zoek naar een suikerbrood. En zo komt er langzaam een einde aan een geweldige paar dagen hier op Terschelling met lekker lopen en fietsen.

Gegevens:

* totale afstand 50 km
* temp 20 C

rondje in google earth openen