24.08.2011 – terschelling dag 4 – fietsen en lopen

24.08.2011 – terschelling dag 4 – fietsen en lopen

50 km fietsen

Vandaag alweer de vierde ronde beweging hier op Terschelling. Ik heb totaal geen last van de 22 km hardlopen van gisteren, maar ik sliep niet erg lekker. Geen idee waarom, want ik was vroeg naar bed gegaan.

Vanmorgen eerst weer lekker ontbeten met roerei, brood en een stukje suikerbrood. Voor het eerst ook de droge poffertjes geprobeerd maar dat kan me niet zo bekoren geloof ik.

Daarna even op mijn gemakje de website bijgewerkt en me omgekleed om een stukje te gaan fietsen. Buiten sta ik eerst te praten met iemand die terug komt van een rondje hardlopen en als ik bij de auto ben, sta ik al snel te praten met een man met een oud hondje die ook veel sport. Zo stap ik pas een uur later dan gepland op de fiets, maar dat geeft niks, want haast heb ik niet.

Het is raar donker weer. Na een uurtje begint het te regen en al snel ben ik te nat om nog het regenjasje aan te trekken. Geeft niet, het is niet koud en van de regen smelt ik immers niet. Ik wil een flink stuk fietsen vandaag, dus vertrek ik weer richting Oost maar dan vanaf de andere kant, dus linksom vanaf het hotel en niet eerst via West zoals eergisteren. Het is een mooie route en als ik na een kilometer of 8 op mijn garmin kijk, dan besef ik dat ik gisteren dus aan het hardlopen was en dat ik toen 22 km liep. Wat een eind als je het vergelijkt met een stukje op de fiets. Hahaha, ik blijf het knap van mezelf vinden geloof ik.

Klik voor groot en gallery
Na Oost ga ik terug richting Midsland en neem ik ook een stukje bosweg mee. Dat is leuk maar een beetje kort. Volgende keer even op de kaart kijken welke route ik daar kan doen.

Het is eigenlijk een wandelpad, maar mijn fietsje kan dit best aan. Alleen als ik ineens op de heide uitkom, keer ik om en fiets ik verder over de weg. Ineens begint het dan werkelijk te stortregenen en ziet het er niet naar uit dat het nog eens gaat ophouden. Aangezien ik toch al nat ben, besluit ik gewoon door te fietsen en te genieten, voor zover het uitzicht door mijn beregende bril dat toelaat. Langzaam voel ik water vanuit mijn broek, en kousen mijn schoenen in zakken en dat voelt niet zo lekker (meer). Na een kilometer of 45 moet ik gaan kiezen wat ik doe: verder fietsen of terug richting hotel en ik kies uiteindelijk toch voor het laatste, omdat ik op West toch nog fietsers tegen kom met een paraplu die totaal niet opletten. Op Oost en door de polder was er natuurlijk geen hond en kon ik lekker fietsen in mijn uppie. Hier op West is het bijna gevaarlijk want niemand let op en het zicht is ook slecht door de regen. Ik heb dus nu nog steeds geen foto’s van de boten in de haven. Volgende keer dan maar.

Na 50 km ben ik weer bij de auto en maak ik eerst de fiets droog voordat ik die weer in de auto prop. Ik ben werkelijk doornat. Op de hotelkamer aangekomen heb ik eerst een kwartier nodig om mijn kleding uit te trekken, uit te wringen en op te hangen. Vooral mijn schoenen zijn erg. Ik haal de zolen er maar uit en wring deze uit in de hoop dat het nog iets wordt. En krant en een hele pleerol prop ik erin en inmiddels staan ze buiten te drogen.

Natuurlijk is het nu inmiddels – een uurtje later – weer opgeklaard en droog. Het heeft uren geregend maar nu ik binnen ben en alles uithangt is het droog buiten. Zal je altijd zien.

In ieder geval was het een leuk rondje. Uiteindelijk dus toch maar 50 km. Ik kon er vandaag niet meer van maken door het slechte weer.

Misschien ga ik straks nog een rondje doen. Ik ga eerst even boodschappen doen zodat mijn lichaam weer wat brandstof krijgt.
Op naar de volgende activiteit!

Gegevens:

* totale afstand 50 km
* temp 18 C – regen

rondje in google earth openen

8 km lopen

Vanmiddag maar liefst 10 boterhammen weggewerkt na het fietsen. Gisteren had ik ook niet zoveel gegeten en misschien sliep ik daarom niet lekker. Ben benieuwd of ik daar nog een beetje op kan rennen, op al dat brood (eet ik normaal nooit). Te laat zag ik in mijn ‘eettas’ ook nog noodles staan die ik beter had kunnen nemen. Morgen dan maar weer in plaats van dat stomme brood. Ook niet goed voor de lijn, want die 50 km fietsen stellen natuurlijk geen bal voor qua verbruik en het hardlopen ook niet. Zucht.

Uiteindelijk ging het rondje eigenlijk best aardig. Misschien leer ik het nog wel eens. Gewoon rustig aan gedaan. Ik vergat alleen de Garmin op de course in te stellen die ik op afstandmeten had uitgezet, maar ik had van te voren nog goed gekeken en liep zowaar het pad zonder problemen weer terug naar het hotel. Valt niet tegen want ik heb totaal geen richting gevoel. Maar het is hier tamelijk gemakkelijk gelukkig. Aan het begin van de route nog even snel een kiekje gemaakt voordat het donker zou zijn.

Ik kijk tevreden terug op vandaag. Ik voel me goed en heb het idee dat ik iets gedaan heb (behalve het eten, dat was natuurlijk niet goed). Tot mijn verrassing waren er overigens nu geen lepelaars op de plas waar ik eergisteren langs fietste en ze fotografeerde. Kennelijk toch een lucky day. Het ging wel opeens zachtjes regenen toen ik aan het uitwandelen was, dus ben ik maar even verder gerend en ineens zag ik een dubbele regenboog naast me. Fantastisch. Ik durfde de telefoon niet uit mijn tasje te halen voor een foto maar het beeld blijft me wel bij.

Een mooie afsluiting van deze regenachtige dag.

Gegevens:

* totale afstand 8 km
* temp 17

rondje in google earth openen

augustus 103 km – 2011 totaal 1.343 km