26.08.2011 – terschelling dag 6

**26.08.2011 – terschelling dag 6**

Vandaag de laatste dag hier op het eiland. Er wordt slecht weer voorspeld en inderdaad regent en bliksemt het rond 10.30 precies zoals buienradar aangaf. Maar daarna zou het rond 11.30 alweer opknappen, dus besluit ik rond 12 uur te vertrekken in de hoop dat het droog blijft. Het kan me eigenlijk niet veel schelen als het gaat regenen, het is dan tenminste lekker rustig onderweg. Ik pas de route iets aan vanwege de harde Oosten wind, zodat ik op de terugweg over de dijk met de wind in de rug zou lopen. Ik kijk ook nog een kritisch naar de route, en bedenk waar ik eventueel iets kan inkorten. Dat is het voordeel van fietsen hier, en een beetje de weg kennen (inmiddels).

Vol goede moed ga ik op pad. Ik heb water bij me, garmina is ingepakt tegen de regen en ook de telefoon zit in een zakje (hoewel dat niet nodig is in de waterbelt). Niets kan me dus gebeuren.

Omdat de route nu al genoeg gefotografeerd is tijdens de fietstochten, besluit ik nergens te gaan stoppen voor een kiekje maar lekker te lopen en te kijken hoe het gaat. Vlak na het warmlopen begint het al te regenen, maar omdat de route deels door een bos voert, merk ik er weinig van. Het is alleen ontzettend klam en warm en mijn bril beslaat er zelfs van. Ik kan de route gelukkig prima vinden, het is vrij makkelijk allemaal en al snel loop ik al richting de dijk om rechtsaf richting west terschelling te gaan.

Het blijft een mooi pad, maar al lopend wordt het op een gegeven moment wel erg saai. Ik moet tweemaal door een hekje en de wildroosters vertragen ook op een vervelende manier. Maar ik blijf stug doorgaan en experimenteer wat met stappen en ademhaling. Soms gaat het heerlijk en klinkt het vertrouwde kilometer piepje sneller dan verwacht, andere momenten lijkt een kilometer ineens heel erg lang. Maar de weg blijft met keurig regelmatig tempo onder mijn voeten doorschuiven.

Bij toeval kijk ik op mijn garmin en zie dat ik rechtsaf moet slaan, even de dijk over. Ik had dat later verwacht maar weet dus nu dat ik alweer richting terugweg zal gaan. Helaas is het pad dat ik even moet volgen modderig en zacht en ik verlies daar vrij veel snelheid merk ik. Dat voelt niet fijn, want als ik weer op de weg kom, merk ik dat het lastig is om weer snelheid op te pakken zo na 13 km. Ik besluit dan ook niet meer linksaf te slaan en door het bos terug te lopen maar in eerste instantie maar gewoon het fietspad langs de weg omhoog te volgen richting hotel. Ik kan altijd daar eventueel nog een rondje doen, afhankelijk van de afstand die ik nog moet lopen.

Maar het is best zo. Aan het einde doe ik nog 4 hele korte versnellingen om even wat spanning op de spieren te zetten en na 17 km ben ik weer terug bij het hotel. Het voelt goed, maar het is ook genoeg zo.

Ik heb 150 km gefietst hier en 60 km gelopen. Dat lijkt me toch helemaal geen slechte score. Nu lekker een uitrusten totdat ik vanavond op de boot richting huis stap.

Het is heerlijk geweest!

Gegevens:

* totale afstand 17 km
* temp 20

rondje in google earth openen

augustus 120 km – 2011 totaal 1.360 km