23.08.2011 – terschelling dag 3

**23.08.2011 – terschelling dag 3**

Vandaag de derde dag en voor deze keer staat een 22 km rondje hardlopen gepland. Omdat er slecht weer verwacht wordt, verander ik de route een beetje, zodat ik halverwege weer bij de auto uit kan komen, mocht het weer alsnog te slecht zijn. Omdat ik gisteren in Oost gefietst heb, besluit ik ook daar te starten met lopen. Ik moet dus eerst even een stukje rijden. Als ik langs de receptie kom, waarschuwt de receptioniste me voor zeer slecht weer op komst. Ik hou het dus in de gaten. Regen is geen probleem, donder en bliksem wel.

Vanaf de parkeerplaats wandel ik eerst een stukje en maak een paar foto’s met de telefoon. Tijdens de run wil ik nergens stoppen, want het is de bedoeling dat ik minimaal 20 km achter elkaar ga lopen. Helaas dus geen fotoserie zoals de vorige keren toen ik met Z-tje liep. Overigens begint het al snel te regenen, dus van foto’s maken is uberhaupt al geen sprake meer.

klik voor groot en gallery


De route is prima te vinden hoewel ik tot mijn verbazing aanvankelijk een afslagje linksaf mis, hetgeen gauw hersteld kan worden. Jammer genoeg blijk ik alleen niet terug te kunnen lopen naar de auto voor de route die ik gepland had, omdat dat over een paardenpad zou gaan. Omdat ik gisteren de route gefietst heb, weet ik gelukkig dat ik ook rustig door kan hobbelen, en dat het voor de afstand verder niets uitmaakt. Ik moet het dus verder doen met mijn eigen gevoel en afstand op de garmin, want ik ben nu te ver van de geplande route afgeweken.

Na 15 km ben ik weer in de buurt van de auto en besluit ik de route langs het water te nemen, die ook aanvankelijk in de run gepland stond. Dat is erg mooi, het is eb en door de regen is er niemand op het fietspad en dat is heerlijk! Ik heb de wind in de rug en ik geniet met volle teugen ook al zitten er al aardig wat kilometers op. Ik maak een soort achtje boven- en onderlangs de dijk en na 22 km ben ik weer terug bij de auto. Inmiddels regent het gestaag door, dus trek ik even snel mijn regenjas aan, pak wat water en ga vervolgens even uitwandelen voor een cool down zonder kou te vatten.

Ik voel me blij en bijna emotioneel. Wat is het toch bijzonder dat ik ‘gewoon’ even zo’n afstand kan lopen. Twee jaar geleden was ik nog niet eens begonnen met Evy Start 2 Run. Ik herinner me de eerste les nog wel. 3 minuten hardlopen aan een stuk op het eind. Dat kon ik dus niet en ik heb er weken over gedaan voordat ik die eerste les kon volmaken. En nu plan ik routes van meer dan 20 km en kan ik er nog van genieten ook. Geweldig.

Na de run haal ik iets te eten bij de plaatselijke supermarkt en ga ik terug naar het hotel. Ik voel me prima, heb nergens last van. Ook het been speelde niet op. Ik vrees dat ik wel weer een blaar heb aan mijn rechtervoet (ondanks de compeed pleister maar dat heeft te maken met mijn andere schoenen en met het feit dat mijn sokken nat zijn geworden door de regen (neem ik aan). Het was een goede keuze om voor deze run weer de Kayano 15 te kiezen..

Misschien ga ik vanavond nog een klein rondje fietsen als het droog blijft. Gewoon even lekker de beentjes soepel rond laten draaien. Eerst even uitrusten!

Gegevens:

* totale afstand 22 km
* temp 18

rondje in google earth openen

augustus 95 km – 2011 totaal 1.335 km