03.06.2016 – east linton (john muir route) – 10 km

**03.06.2016 – east linton (john muir route) – 10 km**

Gisterenavond zijn we terug gekomen van onze fietstocht. Het verslag moet ik nog maken maar het was ontzettend gaaf. We reden 100 km met de doggyride en hebben in Morebattle in de tent geslapen. De afstand was totaal geen probleem maar door het hoogteprofiel was het geen makkie. Maar we did it en het riekt naar meer.

Maar nu terug naar vandaag. Het was wel lekker weer en we hadden wel zin in een rondje. Maar geen weg rondje en het liefst iets nieuws dat ook leuk zou zijn voor woef. Ik had bedacht dat we vanaf de tearoom die we van de week ontdekt hadden wel zouden kunnen starten. We zouden dan een stukje verder van de John Muir route kunnen lopen richting North Berwick. Niet te lang, een simpel rondje. Zo gezegd zo gedaan en al snel parkeerden we de auto bij de tearoom. We hadden nog geen plannen om daar later heen te gaan.

Vanaf daar eerst even de kilometer over het estate en vanaf daar deze keer rechtsaf de weg op, door East Linton en vanaf daar weer de John Muir Way op noordwaarts.

klik voor groot

Al snel zijn we bij de afslag naar het onverharde stukje van de John Muir Way. Ik hoop maar dat het te doen is met de fiets. We klimmen eerst een klein stukje maar worden beloond met een heel mooi uitzicht. Achter ons ligt het dorpje en voor ons ligt in de diepte en in de verte North Berwick.

klik voor groot


Bass Rock is ook in de verte te zien!

klik voor grootHet wordt inmiddels echt warm. De zon komt tevoorschijn en S is veel te warm gekleed. Tel daar een beetje rottig pad bij op en je krijgt eh.. wat ergernis.

Maar het is wel mooi en we hebben het naar ons zin. Gek idee dat we gisteren nog de hele dag aan het ploeteren waren met de fietsen!

klik voor groot


Woef heeft inmiddels ook wat gedronken want ondanks dat we maar een ommetje lopen is het te warm om gewoon zomaar door te lopen met haar. Uiteindelijk komen we op de weg uit waar we rechtsaf slaan naar beneden. Daar fietste ik twee weken geleden nog! Het laatste stuk kwam ik dus ook echt niet omhoog met de fiets en de doggyride. Ik heb me wild geduwd om fiets en kar naar boven te krijgen!

klik voor groot

De tekens op de weg met aanmoediging herinner ik me nog goed van de fietstocht maar ik kon daar niet even stoppen voor een foto met de kar die me weer naar beneden trok!

klik voor groot


Ik hobbel verder maar het is warm en niet echt een leuke weg. Het duurt ook eindeloos voor mijn gevoel voordat we de afslag naar de nursery en teamroom zien. We willen aanvankelijk nog even een rondje door het bos maar ik vind het welletjes en woef moet ook eten. We besluiten dus verder te lopen naar de auto en omdat het mooi weer is, zullen we woef bij de auto wat eten geven en zelf lekker in de tuin van de nursery wat gaan eten. Altijd handig om voer in de auto te hebben voor woef. Ik moet altijd zo lachen dat woef precies weet hoe ze uit dat zakje moet eten!

klik voor groot

Het is druk maar we krijgen een tafeltje. Even later is alles vol. Heerlijk even buiten wat eten en genieten. Kort rondje gelopen maar het was wel weer leuk om te doen op deze manier.

klik voor groot

Op naar de volgende run maar weer. Voor nu was het even genoeg.

gegevens:

* 10 km
* 18 graden – zonnig

juni 10 km – 2016 totaal 1.908 km