03.05.2016 – preuswald – 17,5 km

ronde 1: 11 km

Vannacht heb ik in de B&B in belgie geslapen. Ik was pas vrij laat weer op de kamer en heb dus weinig gezien van de boerderij en de omgeving. De fiets staat nog op het dak en mijn plan om met de doggyride steeds naar Aken te fietsen, heb ik maar even laten varen want het is eerst drie kilometer flink stijgen en dat valt met die kar achter de fiets niet mee. Ik ga dus toch maar met de auto steeds heen en weer. Jammer maar helaas. Qua tijd lukt het ook niet om het lopend te doen allemaal. Ik laat eerst even snel woef een plasje doen op het weiland rond de boerderij en ga daarna lekker ontbijten. Er staat van alles voor me klaar. Yoghurt met fruit, croissantjes, chocoladebroodje en koffiebroodjes en zelf gebakken brood met allerlei beleg. lekker aanschuiven. De haard knappert en het is lekker behaaglijk in de keuken.

klik voor groot

Daarna rij ik naar Aken en start een kort rondje in het bos. Vreemd genoeg is het na de warme zonnige dag van gisteren nu bewolkt en regent het aanvankelijk als ik vertrek. Het is ook fris met 8 graden! Maar zodra ik uit de auto stap, is het gelukkig weer droog. Omdat ik weinig tijd heb en zeker wil weten dat ik weer op tijd ben voor het ziekenhuis, loop ik gewoon weer het rondje rond de zendmast. Door de opkomende zon is het licht toch steeds anders en blijft het lekker lopen ook al doe ik nu 4 keer hetzelfde rondje.

klik voor groot

Ik maak een extra lusje over een modderig en nat pad en ren daarna lekker naar beneden richting de parkeerplaats. dat schiet tenminste op en keurig op tijd ben ik omgekleed en klaar voor vertrek richting ziekenhuis.

klik voor groot

Misschien kan ik vanavond nog een stukje lopen.

gegevens:

* 11 km
* 8 graden

mei 43 km – 2016 totaal 1.549 km

ronde 2: 6,5 km

Vandaag bestond de dag vooral uit heen en weer rijden, op ziekenbezoek en wat boodschapjes doen. Maar als we thuiskomen uit het ziekenhuis, besluit ik eerst even een snel en kort rondje te gaan lopen voordat we gaan eten. Woef is ook lang alleen en wil dus ook wel even lekker naar buiten. Ze loopt nog steeds niet super na de valpartij van gisteren maar ik geloof dat het wel gaat om mee te lopen. Ik loop 1000-tjes op tempo en dat gaat prima. Met een mooi tempo sta ik na korte tijd weer bij de ingang van het parkje. Toch vandaag nog 17,5 km gelopen. De koetjes staan nog steeds in het veld daar en dat is een leuk gezicht.

klik voor groot

Nu eerst even eten en daarna weer gauw naar de B&B om te gaan slapen. Morgen weer een dag.

gegevens:

* 6,5 km
* 13 graden

mei 50 km – 2016 totaal 1.555 km