04.05.2016 – preuswald – 12,5 km

Vannacht redelijk goed geslapen en wakker geworden met het geluid van de gansjes onder mijn raam bij de boerderij. Het lijkt een stralende dag te worden vandaag. Echt zo jammer dat ik helemaal niets van de omgeving gezien heb uiteindelijk. Maar goed, daar kwam ik niet voor en het is al fijn dat ik af en toe even kon lopen. Ik ga weer eerst even woefje laten plassen rond de boerderij en stop haar vast in de auto zodat ze niet weer die enge trap op hoeft waar ze van af gevallen is. Ik til haar elke dag nu naar beneden. Woef maakt plezier met de border collie van de boerderij en heeft meer aandacht voor de dieren om haar heen dan voor een plasje. Maar we gaan toch zo lopen dus het maakt niet zoveel uit.

klik voor groot


Als woef in de auto zit, ga ik weer snel ontbijten en geniet van al het lekkers. Ik gedraag me wat beter en smul wel van het chocolade broodje en van een stukje notenbrood en wat yoghurt. dat lijkt me wel genoeg deze keer. Daarna pak ik mijn spullen en rij weer naar Aken. Vanavond ga ik naar huis want morgen komt E. dus dan is het wel genoeg. Het is heerlijk weer en het zonnetje schijnt al volop.

Ik kies wederom voor de rondjes rond de zendmast en de extra lusjes binnendoor. Prima rondje en het blijft gewoon mooi.

klik voor groot

Wafje loopt nog steeds niet helemaal optimaal maar het gaat goed geloof ik.

klik voor groot

Als ik het eerste rondje bijna klaar heb, hoor ik geschreeuw ergens. Oh nee, niet weer de gek in de buurt! Ik zie haar aankomen van links en dan hoor ik al de scheldwoorden naar me toe komen. Ik zal ze maar niet herhalen. Omdat ik weet dat ze soms met stokken slaat, maak ik een beetje vaart. Jakkes waarom nou vandaag! Ik weet dat ze ook die route zal nemen maar omdat ik een beetje doorloop, ben ik haar na niet al te lange tijd gelukkig kwijt. Leuk is het niet.

Maar verder gebeurt er niks geks alleen heb ik een hondje achter me aan die ik weer netjes ga terugbrengen. Dat gebeurt twee keer omdat ik rondjes loop maar het gaat allemaal goed. Lopen gaat verder ook prima.

klik voor groot

Na 12 km sta ik weer bij de auto en kan ik me gaan omkleden. Ik ben weer netjes op tijd dus dat scheelt. Vanavond komt het er niet meer van om te gaan lopen denk ik, maar zo is het ook goed voor vandaag. Eigenlijk wil ik wel een klein stukje wandelen met mijn moeder zodat zij er ook even uit is!

gegevens:

* 12 km
* 12 graden

mei 62 km – 2016 totaal 1.567 km