02.05.2016 – preuswald – 16 km

ronde 1: 7,5 km

Gisteren ben ik in Belgie aangekomen waar ik heb geslapen in een B&B op 10 km afstand van Aken. Vanmorgen was ik om 06.00 bij mijn ouders en bracht ze naar de universiteitskliniek in Aken voor de operatie. Helaas viel woef van de trap in de B&B omdat de trap glad was en alles nog donker was. Mijn fout en ik baalde er verschrikkelijk van. Maar goed, ik moest door en om 6.30 zaten we dus keurig in het ziekenhuis te wachten totdat hij zou worden opgehaald voor de operatie. Beetje vreemd systeem daar maar uiteindelijk was hij op weg naar het operatiecentrum en moesten mijn moeder en ik afwachten totdat hij terug zou komen op de kamer. Dat was gepland rond 13 uur in de middag. Ik ben naar woef gegaan om haar uit te laten en ben snel op pad gegaan voor een runnetje. Dat pakte ik alleen niet echt handig aan, want ik koos voor een route die vooral bestond uit klimmen. 200 hoogtemeters op een afstandje van 7,5 km is niet echt weinig en het kostte me dus ook enorm veel tijd allemaal omdat het niet echt makkelijk liep. Die route dus even niet meer tijdens mijn verblijf hier waar ik een runnetje ergens in zou moeten proppen in ‘haast’.

klik voor groot


Grappig genoeg zag ik ergens op de route van een afstand het universiteitsziekenhuis liggen. Een lelijk gebouw van de buitenkant (binnen ook trouwens).

klik voor groot

Geen fijn rondje omdat ik haast had en het was veel te kort voor de tijd die het geduurd had. Toen ik thuis kwam, ben ik gauw bloemen gaan halen en weer terug gegaan naar het ziekenhuis om samen met mijn moeder te wachten. Misschien kan ik vanavond nog een stukje lopen!

gegevens:

* 7,5 km
* 13 graden

mei 24 km – 2016 totaal 1.529 km

ronde 2: 8 km

De operatie is goed gegaan en na ons avondbezoekje aan mijn vader ben ik alsnog even op pad gegaan voor een snel rondje. Ik koos daarvoor voor een rondje dat ik al eens gelopen had op een lange training in 2014. Een rondje van bijna 2 km rond de zendmast zonder enorme klimmetjes. Hoewel er toch nog 150 hoogtemeters in het rondje van de avond zitten, merk je daar niks van omdat het geleidelijk gaat en eigenlijk vooral in de start zit die ik als warming up gebruik. De rest is prima te doen en daar kan je dus even serieus lopen en wat afstand maken in beperkte tijd. Het was een mooie avond en het avondlicht door het jonge groen was prachtig.

klik voor groot

Ik liep drie rondjes rond de mast en dat zorgde voor een 8 km rondje totaal en een dagtotaal van 15,5 km. Lekker even losgelopen na het lange wachten en hangen de hele dag. Beter voor mijn been ook! Na de run heb ik me gauw omgekleed en ben ik weer naar de B&B gereden om te gaan slapen. Op naar morgen dan maar!

gegevens:

* 8 km
* 13 graden

mei 32 km – 2016 totaal 1.538 km