28.02.2016 – seahouses countryroads – 16 km

**28.02.2016 – seahouses countryroads – 16 km**

ronde 1

Vandaag zijn we redelijk vroeg op en gaan toch op pad voor een rondje. Het lijkt droog te blijven hoewel het redelijk bewolkt is. Maar de temperatuur is goed en we hebben wel zin om even naar buiten te gaan. Meteen in de ochtend gaan we dus van start voor een kort rondje. We doen niets bijzonders en lopen hetzelfde rondje als gisteren (maar dan zonder dubbele heuvel).

klik voor groot


Ook vandaag loop ik weer binnen MAF en als afwisseling wil ik eens niet continu lopen maar op RWR. Eigenlijk omdat ik nog rustig aan wil doen na de lange. Hoewel ik dus niets voel, voelde ik gisteren in het zwembad ineens iets bij mijn lies. Waarschijnlijk door het rare hangen op de bank dat we deden voordat we gingen zwemmen. Ik voel ook vandaag helemaal niets en dat zal gelukkig de hele run zo blijven. Loos alarm dus en ik neem ook maar drie keer een wandelpauze want het loopt eigenlijk allemaal zo makkelijk en soepel, dat ik helemaal geen behoefte heb aan een wandelpauze. Ik vind het veel leuker om de uitdaging aan te gaan en die heuvels binnen MAF te lopen. Dat me dat zo makkelijk lukt, vind ik heel bijzonder. Vroeger vond ik de heuvel al een uitdaging, nu is het de uitdaging om dat op hele lage hartslag te lopen. En dat lukt aardig.

Hoewel het aanvankelijk fris is, en S ook koude handen krijgt in de nieuwe fietshandschoenen die we kochten, warmt het snel op en lossen de wolken op om plaats te maken voor de zon. Ik heb het ook warm met mijn donsje en jackje. Het wordt dus snel mooier weer en we hebben fraai uitzicht over de Farne islands en even verderop ook op de met sneeuw bedekte toppen van de Cheviots.

klik voor groot


Overigens zijn vandaag alle pijltjes van de run alweer netjes weggehaald. Niets herinnert er meer aan de run die hier gisteren langs liep.

Al snel lopen we alweer richting het huisje. Veel te kort rondje, maar ik wil toch nog even verstandig zijn. Ik zit al dicht bij de 400 km deze maand en zo veel liep ik nog nooit. Een beetje lief zijn voor het lijf is dus niet zo gek ook al voel ik helemaal niets.

Als we thuis zijn, schijnt de zon volop en is het heerlijk weer geworden. Ik denk dat we de rest van de middag maar in de tuin in het zonnetje een spelletje gaan doen. Dat lijkt me echt heerlijk. Jammer genoeg gaat S. vanavond alweer naar huis. Het was een fijn weekend samen!

Als het vanavond nog zo lekker is, kan ik misschien nog een kort rondje doen. Even afwachten maar! Ik zou dan overigens over de 400 km gaan voor deze maand. Best een afstandje.

gegevens:

* 9 km
* 5 graden

februari 394 km – 2016 totaal 771 km

ronde 2

Vanmiddag hebben we inderdaad heerlijk in het zonnetje gezeten na ons eerste rondje, een spelletje gedaan en gegeten. We waren van plan om te gaan lunchen maar vanwege het lekkere weer, hebben we gewoon hier in de tuin gegeten. Dat was onverwacht en heerlijk rustig want het was voor het eerst heel stil rond de farm. Genieten dus. Ook woef lag lekker buiten.

Toen ik S. weer naar het vliegveld had gebracht, ben ik als een speer nog op pad gegaan voor een kort rondje aan het einde van de middag. Het was zulk lekker weer en ik kan dan morgen eventueel een rustdag houden als het weer tegenvalt.

Zo loop ik dus – onverwacht – met woef nog een heerlijk rondje in de laatste zon van de dag. Ik maak een beetje tempo gewoon zoals het loopt en dat gaat allemaal heel soepel. Alleen de Mio doet het niet en slaat op tilt. Ik denk dat opladen via de laptop niet gaat, want dit gebeurde de vorige keer ook na het laden via de laptop. Even ontladen nu en opnieuw dan maar. Erg jammer dat ik geen gegevens heb bij dit tempo maar het begin zag er goed uit. Ik liep op maximale MAF en dus wat sneller dan ruim binnen MAF.

Met dit korte rondje staat het maandtotaal op 401 km en dat vind ik stiekem toch wel een mijlpaal.

Op naar de volgende runs dan maar weer!

gegevens:

* 7 km
* 8 graden

februari 401 km – 2016 totaal 778 km

3 gedachten over “28.02.2016 – seahouses countryroads – 16 km

  1. Margriet

    Wat een afstand alles bij elkaar. Mijn maandtotaal was nog minder dan de helft van het jouwe. Maar….we gaan door. ( als ik zo kan blijven lopen, zonder blessures en volop genieten, is prima )

  2. Max

    @ margriet: afstand is helemaal niet belangrijk en geen doel op zich. Lekker lopen, heel blijven en genieten. Veel belangrijker. Gaat het allemaal goed bij jou en welke wegmarathon ga je lopen dit jaar?

Reacties plaatsen niet mogelijk.