22.12.2015 – fearnoch – 16 km

**22.12.2015 – fearnoch – 16 km**

Vandaag vindt S. het – terecht – wel eens tijd worden dat hij weer meegaat op de fiets. Die hebben we dit jaar voor het eerst ook meegenomen. Vorig jaar hebben we nog een fiets gehuurd voor enkele dagen maar dat was niet echt een succes omdat je dan gebonden bent aan die dagen (en het bovendien nog duur was ook). Maar we hebben toen wel gezien dat je hier op zich prima kunt fietsen. Nou ja… hahaha niet overal…. Maar vandaag dus op pad voor een rondje samen en wafje ook weer lekker mee. Voor de zekerheid schoentje mee en regenjasje.

We kozen vandaag voor Fearnoch met het lusje naar de Glen. Omdat het waaide, leek Bonawe met de open vlakte niet zo geschikt en dat is vooral mooi als het een beetje helder weer is. In het bos maakt het allemaal niet zoveel uit, dus dat leek wel geschikt.

Het was gelukkig droog toen we begonnen en dat is altijd prettig. Als het daarna gaat regenen, maakt het eigenlijk niet zoveel uit als je maar goed gekleed bent. Vandaag koos ik voor mijn Reebok jackje. Ik had namelijk geen idee (meer) wat voor soort jackje dat was, dus dat wilde ik dan maar eens proberen. Ik liep eergisteren in mijn Montane minimus regenjack en gisteren in het Nike Flashmax jack, dus nu maar eens kijken hoe dit jack zich gedraagt in de regen met een vrij warme temperatuur. Ik kan alvast verklappen dat ik aangenaam verrast was aan het einde van de run. Ondanks de felle regenbuien tussendoor, voelde mijn ondershirt eigenlijk prima en hield het jack ook de wind goed tegen zonder te koud of te warm te worden. De mouwen kunnen er ook nog af dus dat is helemaal handig. Kennelijk een vergeten schat.

Ik had voor de zekerheid alvast de EGlove touchscreen fiets handschoenen onder de kerstboom vandaan gerukt en nog gauw in de auto aan S gegeven. Eerst kadootje uitpakken dus! Uiteindelijk was het al snel te warm voor de handschoenen maar er ligt nog iets onder de boom wat wel handig zal zijn….. Toen we net gestart waren, bleek dat ik geen papier bij me had om tussendoor het voetje van woef droog te maken, dus moest S. weer terug naar de auto maar uiteindelijk waren we dan op weg voor onze ronde. Het begin is even klimmen en dat valt op die stomme stenen niet mee. Ik hoopte er maar het beste van voor woefje maar ze liep dapper mee.

klik voor groot

Al na ruim 5 kilometer kwamen we bij de afslag richting de Glen. Wat was dat vlug gegaan! Eerst even naar beneden en daarna een stukje door open terrein.

klik voor groot

Daar ging het eerst druppelen en daarna kletterde de hagel ineens naar beneden. Gelukkig had ik net woefje het jasje aangetrokken voor de zekerheid. Ik was te laat om mijn broek aan te trekken dus vooruit maar. Nat was ik toch inmiddels al. Ik trok de capuchon gauw uit de kraag van het jack en die bleef zowaar zitten. Prima.
We hobbelden verder en kwamen bij het hek aan het eind van het gebied. S. had nog geen flauw idee dat we zo Glen Lonan in zouden lopen. Eerst nog even een Ford oversteken maar de plank ligt er nog steeds. Dat ging dus makkelijk. Daarna door de modder en meteen waren mijn gloednieuwe Stinson trail schoenen vies en nat en zat de modder ook op mijn hele broek. Wasmachine straks dus even aanzetten!

klik voor groot

Daarna lopen we door de Glen. Dat was dus de eerste keer voor S. en hoewel we hier al heel vaak doorheen gereden zijn, vond hij het (gelukkig) wel erg leuk. Het blijft ook mooi. Ik loop daar vaak heen en weer en ging ook al tweemaal met de taxi naar het begin punt bij Taynuilt om vervolgens de hele Glen door te lopen. Nu zou ik het wel op en neer kunnen/willen lopen maar het rondje door de Glen was een paar jaar geleden nog echt een uitdaging waar ik wel even over na moest denken of ik dat kon. Zo zie je maar hoe alles verandert over de tijd.

klik voor groot

Na het stukje door de Glen sloegen we linksaf om weer het bos in te gaan. Grappig genoeg lopen we dan langs de woning waar we vorig jaar de fiets hebben gehuurd. Een piepklein ding waar niets doet vermoeden dat je er fietsen kun huren. Dit jaar hoeft dat gelukkig niet en kunnen we gewoon de fiets pakken wanneer we willen.

We klimmen even een stukje en gaan daarna heerlijk even bergafwaarts. Eindelijk dan….. We maken even een stopje bij het watertje met de bel die daar hangt en gaan vervolgens weer verder.

klik voor groot

Klein stukje klimmen naar Pete’s pitstop waar helaas vandaag geen mooi uitzicht is en daarna weer verder. Aan het einde maken we nog een lusje en lopen uiteindelijk Fearnoch in en klokken daarna af en starten de cool down.

klik voor groot

Als we de hond hebben afgedroogd en hebben verzorgd, komt er iemand van de boswachterij naar ons toe. Of we ook bij Pete’s pitstop waren geweest…. want hij was Pete en na 42 trouwe dienst hadden ze dat uitzichtpunt daar gemaakt. Uiteindelijk bleek dat we vorig jaar uitgebreid met de man hadden staan praten in het bos en hadden uitgevogeld dat hij een geweldig mooi huis heeft daar in Fearnoch. Sindsdien weten we dat dat huis dus voorlopig niet te koop komt…..

Zo sluiten we onze eerste run samen af. Woef heeft het prima gedaan en S. op zijn fietsje ook. Overigens smeerde ik weer elke 2 km het plekje in met de stick en dat lijkt goed te helpen. Het ziet er allemaal prima uit dus volgens mij kunnen we weer volle kracht vooruit.

Op naar de volgende run dan maar weer!

gegevens:

* 16 km
* 8 graden – regen en wind

december 241 km – 2015 totaal 3.928 km

Een gedachte over “22.12.2015 – fearnoch – 16 km

  1. Peter

    Weer mooie verhaaltjes en plaatjes, zij het lichtelijk jaloersmakend. :-)
    Maar ga vooral zo door, ik lees het met plezier.

Reacties plaatsen niet mogelijk.