04.12.2015 – ellecom – 22 km

ronde 1

Vandaag vertrek ik voor ons eerste rondje meteen als ik het eerste rondje met woef ga lopen. We zijn dus lekker op tijd weg. Er staat weinig wind en als ik mijn mouwen op wil trekken van mijn windjackje omdat ik het warm heb, merk ik dat ik zelfs mijn shirt vergeten ben aan te trekken. Mijn hiking hemd is kennelijk voldoende want ik mis niks. Ik vind het wel een grap eigenlijk. Ik heb geen rugzak bij me en loop gewoon lekker even mijn rondje met woef. Ik kies voor een rondje een beetje op tempo binnen MAF. Dat loopt goed alleen ga ik aan het einde steeds sneller lopen en loopt de HF natuurlijk ook een beetje op. Geen probleem. Het was een prima rondje met heerlijk weer. Woef vond vandaag het schoentje in het begin niet OK. Vanavond eens kijken of ik het anders aan kan trekken. Het binnensokje was een beetje nat geworden dus ik moet dat wel droog zien te krijgen voor de middag ronde! Eerst woef lekker warm krijgen weer.

klik voor groot

Ik ga eerst even lekker zwemmen en daarna even slapen.

klik voor groot

Vanavond de volgende ronde!

gegevens:

* 11 km
* 8 graden

december 40 km – 2015 totaal 3.727 km

ronde 2

Vanmiddag dan het tweede rondje van vandaag. Weer gewoon het rondje langs de IJssel. Ik vind het een afwisselend en mooi rondje. Stukje over een weg waar niemand rijdt, stukje onverhard, langs de paarden en het dekstation richting de IJssel, langs de zandfabriek en daarna langs de IJssel en tot slot een 2000 mtr onverhard weer terug. Prima, lekker vlak en veel te zien. Vooral erg veel ganzen en dat is altijd leuk. Ook de boten over de IJssel zijn mooi en het licht is elke keer anders.

klik voor groot

Ik verveel me dus geen moment en vandaag liep ik ook gewoon 22 km dus qua endurance training zit het wel goed. Prettig is ook dat je toch wat snelheid binnen MAF kunt trainen ondanks de langere afstand. Ik heb het sokje van woef droog gekregen en het schoentje zit nu blijkbaar prima want ze rent en is ontzettend vrolijk. Ze spring zelfs een keer tegen me op als ze verder wil en het niet snel genoeg gaat. Niks mis met madam dat is duidelijk.

klik voor groot

Met mij ook niet want het lopen gaat prima. Ik kies voor een afwisselend rondje van snellere 1000-tjes en dan een 1000-tje rustig. Alles binnen MAF dus goed doseren hoe snel ik kan lopen binnen de tempo lap. Prima snelheids training dus zonder dat het een belasting is voor het lichaam. Ik moet aardig doortrekken maar eindig toch nog op een nette pace op deze ronde en een maximale HF van 141. Woef blij, ik ook blij.

Nu weer lekker zwemmen en slapen. Vanavond eet ik een trekkers maaltijd van Lyo. Erg lekker deze keer en als toetje neem ik chocolademousse van Adventure Foods. Zalig en lekker makkelijk allemaal. Morgen alweer de laatste dag!

klik voor groot

gegevens:

* 11 km
* 10 graden

december 51 km – 2015 totaal 3.738 km

Een gedachte over “04.12.2015 – ellecom – 22 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.