17.10.2015 – garderen – 16 km

**17.10.2015 – garderen – 16 km**

Vorig weekend waren we beide dagen in Garderen en dat beviel prima. Het was toen stralend weer met een blauwe lucht, vandaag was het heel vochtig maar doordat er geen wind was, voelde het eigenlijk heel fijn aan om te lopen. De temperatuur was vrij laag met een graad of 9. Wederom hadden we ook hoop op de herten in het gebied dichtbij de run maar helaas. Weer niks! Na het herten kijken (of liever gezegd ‘niet kijken’) reden we weer naar het Speulderbos voor ons rondje. Zonder kar deze keer, want ik ging ervan uit dat woef het nu prima zou doen (klopte ook) en bovendien was het door alle regen van de afgelopen tijd ook nog eens knap modderig dus zou de kar ook niet zo handig zijn geweest onderweg.

Ik was stom genoeg mijn dunne jackje vergeten maar ik had gelukkig wel mijn Lafuma jackje bij me en dat had ik dus aan bij de warming up en door het ontbreken van de wind, kon ik dat al snel uittrekken en was het verder prima met mijn warme shirt en hemd eronder. Maar het lopen was natuurlijk heerlijk en in het begin hebben we nog even naar alle kleuren van de natuur en de paddenstoelen gekeken maar daarna heb ik vlot alles continu doorgelopen.

klik voor groot


Onderweg zag ik tussen al het grijs nog 3 gele bladeren aan een tak hangen. Dat vond ik zo mooi!

klik voor groot

Het runnetje was eigenlijk zo voorbij. Aanvankelijk dacht ik nog dat we nog wel een lusje eraan vast zouden knopen, maar door het natte en zompige zand was het ook best zwaar geweest en vond ik het welletjes. Nu een kleine 16 km waren we weer bij de auto. Woef had het allemaal prima gedaan dus ik was dik tevreden. Natuurlijk weer even snel weer omgekleed bij de camping en tot slot een heerlijke warme chocolademelk gedronken met een tosti bij de ijssalon. Gek idee dat alles einde van de week weer gesloten is. Zowel de camping als de ijssalon waar het zo lekker opwarmen is na de run. Maar ik ga toch proberen om nog een nachtje te slapen en te lopen daar. Mooie afsluiter en droog weer zou dan wel prettig zijn!

klik voor groot

Ik vond het weer fantastisch. Het loopt daar heerlijk en er was vanwege het rare weer bijna geen kip te bekennen in het bos. Zalig! Misschien dat S. wel zo lief is om nog een keer te gaan met woef en mij…..

Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 16 km
* 8 graden

oktober 163 km – 2015 totaal 3.195 km