02.10.2015 – hainton – 14 km

**02.10.2015 – hainton – 14 km**

Morgen vertrekken we weer richting huis, dus vandaag gaan we nog even op pad voor een rondje. Ik heb weinig inspiratie en we kiezen voor een fietsroute niet te ver hier vandaan. Het lijkt niet al te heuvelachtig en een fietsroute zal wel over een mooi stukje van het gebied gaan denk ik dan! Zo gezegd zo gedaan en al snel zijn we op weg naar de startplek. We parkeren in de berm van een rustig weggetje met mooi uitzicht en terwijl S. de fiets klaarmaakt, laat ik de drone weer even op voor een overzichtje van de route.

klik voor groot

Daarna zijn we al snel op pad voor ons rondje. Er ligt een hermelijntje op de weg. Dood helaas :-( Maar zulke mooie beestjes.

klik voor groot

Woef heeft er niet veel zin in en ik twijfel of ze last heeft van haar voetje. Ik heb de restjes plakpleister eraf gepeuterd en misschien heeft ze toch wel last. Ze gaat even – zonder morren – de kar in, maar dat blijkt maar van korte duur nodig want al snel geeft ze aan dat ze er toch echt weer uit wil en dat gaat dan ook prima.
De route is heel rustig en we hebben mooie vergezichten. Zonder heuveltjes hebben we toch echt een prachtig uitzicht, ook doordat de heggen vrij laag zijn. Er valt dus heel wat te zien. Het weer is ook prachtig dus we genieten volop.

klik voor groot

Als we op een gegeven moment op de weg uitkomen, kijken we even op de kaart of we de weg zullen volgen of over een groene stippellijn op de kaart verder zullen gaan. We besluiten maar gewoon de route te volgen die over de weg gaat. Het is er heel rustig en we komen straks door een dorpje met een kerkje. Misschien leuk om te filmen!
We lopen dus weer verder….Al snel lopen we Legsby in met het eerste kerkje. Dat ziet er veelbelovend uit maar we moeten even kijken vanaf welke kant de beelden mooi zullen zijn in verband met de zon.

klik voor groot

Het kerkje is mooi en de beelden ervan zijn ook fraai. Daarna gaan we weer verder. Als ik op de kaart kijk, is er misschien straks nog wel een kerkje te zien.
Dat blijkt te kloppen. Van de medieval village is niets meer over, maar de kerk staat er gewoon.

Beetje in de rimboe!

Vanaf daar is het nog maar een klein stukje. We lopen even over de weg, zoeken nog tevergeefs naar ruines van een ander kerkje en maken nog een video van ons onderweg en van een landbouw machine op het veld.

Het was een mooie rustig route met veel dingen te zien overweg. Geslaagd rondje dus!

klik voor groot

Jammer dat het er weer op zit maar we hebben veel gezien en gelopen. Morgen nog een kort rondje in de buurt en dan naar huis.

gegevens:

* 14 km
* 16 graden bewolkt en winderig

oktober 28 km – 2015 totaal 3.059 km

Een gedachte over “02.10.2015 – hainton – 14 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.