16.08.2015 – hitland – 12 km

**16.08.2015 – hitland – 12 km**

Dit weekend was een heel vol en druk weekend. Gisteren hebben we proefgevaren en vandaag waren we vanaf de vroege ochtend op pad en gingen we naar het Oosten van het land om…. de kano op te halen. Dat is niet iets dat je elke dag doet, dus zowel S. als ik waren toch best moe aan het einde van de dag. S. dacht eens lekker op de bank te kunnen gaan zitten toen we eindelijk klaar waren met alles en alles hadden opgeruimd maar ik wilde per se nog even op pad. Natuurlijk hoeft hij dan niet mee ook al vind ik het wel heel fijn en gezellig. Maar uiteindelijk was hij zo lief om mee te gaan en we haastten ons om weg te kunnen. Gauw omkleden en op pad! Fiets mee en de doggyride voor woef eventueel. Maar om 20 uur gingen we dan alsnog op pad voor een kort rondje.

Het was nog droog maar vrij fris en met een dreigende regenbui. Ik had eigenlijk aanvankelijk geen idee wat ik wilde doen, want ik had vrijdag al een wat langere training gedaan en ik wist simpelweg niet meer wat ik had gedaan afgelopen week qua trainingen.

Ik besloot daarom tot een hele afwisselende training van 1000-tjes op max 130 en op max 140 (hartslag) en dat voelde goed. De eerste ronde was even inlopen en zoeken en de tweede ronde ging al mooi op tempo met mooie lage hartslag. Ik kon daarna ook weer makkelijk langzamer lopen op lage hartslag. Alleen in ronde 4 kwam er ineens een loper voorbij en daar ging ik even gek doen door erachter te gaan hangen. Niet slim, want als je rustig loopt en je versnelt ineens dan loopt de HF natuurlijk meteen op.

klik voor groot

Gelukkig bleef het droog al ging het aan het einde van de run een beetje spetteren. Het wordt ook al een heel stuk vroeger donker dan voorheen. Jammer maar helaas. De herfst komt er nu echt langzaam aan maar we krijgen vast nog wel wat mooie dagen.

Voor woef wordt het ook steeds beter weer met minder warme dagen. Dan kan ze weer lekker wat vaker mee, want dit is ook niet alles. Overigens vindt ze er geen bal aan zo’n rondje Hitland!

klik voor groot

Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 12 km
* 17 graden

augustus 184 km – 2015 totaal 2.594 km

15 gedachten over “16.08.2015 – hitland – 12 km

 1. Irene

  Wat grappig, ik had gistermiddag op je website gelezen en toevallig hebben wij je gisteravond zien lopen (gezin op de fiets en man aan het lopen). Het was heerlijk loopweer gisteravond!

 2. Max

  Haha ja ik herinner me jullie. Jullie ukkie zat ook op de fiets toch? Onze uk liep lekker mee en had de kar niet nodig :-) Stuk minder warm gisteren.

 3. Irene

  Ik had er 2 op de fiets inderdaad. Vanavond mag ik lopen, maar ik denk dat ik ze niet allemaal mee krijg met dit weer…

 4. Irene

  Om te lopen is het weer zeker heerlijk! Maar de kinderen op de fiets zijn er minder blij mee.

  Ik heb geen bokkende paarden gezien van de week. Ik ben wel vaak in het Hitland te vinden, dus wie weet tot de volgende keer…?

 5. Max

  ;-) zag je de route in haastrecht van vandaag? dat was een leuke route. Ik vind het altijd leuk om ergens te lopen waar ik het nog niet ken. Dit was echt prachtig.

 6. Irene

  Ja die zag ik, echt super! Ik loop meestal op de dijk en Hitland of richting Schollebos. Meer omdat dat in de avond makkelijk is vanuit huis, overdag heb ik niet zoveel mogelijkheden nog om te lopen.
  Maar verandering van spijs doet eten ;-) In plaats van de omgeving te veranderen daarom maar de inhoud van de training aan het afwisselen.

Reacties plaatsen niet mogelijk.