23.07.2015 – hitland – 18 km

**23.07.2015 – hitland – 18 km**

Vandaag een rondje zonder woeffie. Ze is prima, maar het is nog steeds warm en ik doe haar niet echt een plezier met een rondje door Hitland. Dus vertrek ik zonder haar en dat voelt gek. Het geeft me wel de mogelijkheid om lekker te lopen zonder op te hoeven letten en dat is op zich ook wel OK voor een keertje. Als ik bezig ben met de warming up, zie ik een fuutje met een visje zwemmen. Zouden er weer jonkies zijn? Ik hang over de brug om te kijken en zie een piepklein pulletje met een ouderdier. Wat schattig. Ik heb al andere pulletjes gezien van de tweede leg maar nog geen fuutjes. Jammer genoeg heb ik geen fototoestel bij me, maar ik ga vanmiddag nog wel even wandelen met woef hier om te kijken of ik ze zie. Met een glimlach op mijn gezicht vervolg ik mijn weg. De zon schijnt, er is af en toe een klein wolkje en naast me staan jonge stiertjes lui te herkauwen in de wei. Als het lopen zelf nou ook nog een beetje gaat, dan vermaak ik me wel onderweg want er is genoeg te zien.

Ik besluit om richting de dijk te lopen en dan daar over de dijk te gaan. Dat doe ik nooit met de hond dus dan neem ik dat pad maar weer eens. Afgelopen zondag deed ik dat tijdens de tweede ronde van die dag ook met S. op de fiets en dat beviel wel eigenlijk.

Ik loop rustig door want ik wil vandaag per se binnen MAF blijven. Ik heb ook gewoon mijn kousen weer aan dus ik ben benieuwd of het uitmaakt ook al kan je dat nooit echt zeggen natuurlijk. Het tempo is anders, de wind is anders en de temperatuur is anders. Hoe het ook zij, ik wil maximaal op 138 blijven lopen en het liefst een beetje een afstand vandaag omdat dat zonder hond ook iets makkelijker is.

De klim de dijk op is even steil en daar ga ik net buiten MAF helaas maar ik ben weer razendsnel terug gelukkig. Ik loop rustig door, probeer cadans op mijn ademhaling af te stemmen. Vreemd genoeg lukt dat op zich wel maar zie ik na afloop dat de cadans toch eigenlijk te laag is. Veel lager dan eergisteren waar ik een veel hogere cadans liep (bij hogere snelheid ook). Maar het voelde verder allemaal prima dus vooruit maar. Ik merk ook weinig drift naarmate de afstand vordert ook al is het soms erg warm als de zon ineens op mijn gezicht schijnt.

Ik maak een lusje door het natuurgebied en loop weer verder over de dijk. Uiteindelijk sla ik linksaf en maak weer een lusje door het oude deel van Hitland. Daar fietst een grote groep ouderen en ik word bijna de berm ingedrukt. Als ik uiteindelijk in een gat even aan de linkerkant kan gaan lopen, haalt iemand me in op de fiets en vraagt of ik een zak bloed op mijn rug heb. Haha wat leuk. Eikel. Gewoon wat water en de Lafuma zit prima. Geen beweging, niet te warm en geen rare schuurplekken. Ik geloof dat ik het wel wat vind eigenlijk! Het rugzakje zit in ieder geval veel mooier dan de Nathan en er kan meer in als ik dat zou willen. Ik heb nu alleen maar water bij me en een bandje om mijn gezicht mee te wissen.

Ik draag vandaag weer de Cliftons. rechts zit nu een compeedje bovenop vanwege die blaar maar helaas kan ik dat nu ook links doen want daar gebeurt hetzelfde. Ik neem aan dat dit wel went maar vreemd is het wel. Hoe kan je nou bovenop een blaar krijgen van een schoen? Natuurlijk zit links mijn kleine teentje weer klem maar dat gebeurt bijna bij elke schoen. So be it.

Het lopen gaat nog steeds goed ook al zegt de pace me niet meer zoveel want in het oude gebied is altijd storing en de pace flippert heen en weer. Nou ook best, ik kijk naar de hartslag en de rest vind ik niet zo boeiend eigenlijk. Ik loop met zo goed als lege maag, drink wat water onderweg en dat gaat allemaal prima. Ik heb geen drift bij gelijkblijvend tempo dus dat is allemaal OK. HF maximaal 138 (alleen bij de klim naar de dijk 141 aangetikt). Dat is no een duurloop op lage hartslag. Ik zie vaak dat mensen naar een gemiddelde kijken in plaats van het maximum. Dan loop je dus alsnog in het rood als je niet oppast. Maar ik schreef het al… ze doen maar -)

Op een gegeven moment lijkt het me wel genoeg voor vandaag. Volgens mij zou ik nog wel zo’n rondje kunnen doen maar woef moet ook zo eten en wil ook wel weer lekker even een plasje doen. Genoeg dus! Na 18 km sta ik weer bij de auto. Precies een lekker ommetje en zo voelt het ook. Als een ommetje.

gegevens:

* 18 km
* 23 graden

juli 227 km – 2015 totaal 2.321 km