25.06.2015 – hitland – 14 km

**25.06.2015 – hitland – 14 km**

Vandaag het eerste rondje weer in Nederland. Het is gelukkig wel zonnig en warm weer dus dat verzacht de pijn weer iets maar verder…. Brrrrr. Het begon al meteen met groepen dames die hun (onopgevoede) honden aan het uitlaten waren. Kwebbelend zowat door je heen lopen en hun honden die dan lelijk doen tegen woef. Irritant. Maar gelukkig werd het meteen rustig zodra ik het nieuwe deel uitliep. Tsja, een beetje verder lopen dan het eerste stuk doet bijna niemand dus dan maar weg van de grote massa. Het was echt warm en ik was blij dat ik alsnog snel het nieuwe cool jacket had gepakt voor woef om uit te proberen. Ik geloof echt dat het werkt maar volgens mij had ik wel toegekund met de ‘small’ voor woeffie. Maar dit is ook prima zo.

klik voor groot

Ik heb rustig aan gedaan want dat ik weer in Nederland ben, kan ik meteen merken qua longen. Wat een jakkie land zeg echt niet normaal. Maar goed, gelukkig went het lijf er ook weer snel aan dus dat zal wel weer beter gaan. Maar de HF kwam maximaal op 137 dus dat was mooi, eigenlijk bleef ik rond de 130 a 132 lopen dus dat was netjes ondanks de warmte (waar ik totaal geen last van had trouwens).

Er zijn blijkbaar twee jonge ooievaartjes groot geworden want die zag ik op het nest:

klik voor groot

Op de terugweg raakte ik een uur (!) aan de praat met een vrouw met 2 hondjes. Over Schotland en over honden natuurlijk. Dat was gezellig en ik kon goed zien dat woef het minder warm had met haar jacket toen ze zo in het zonnetje lag. Niet slecht. Toen ik klaar was met de run kreeg ik nog een discussie met iemand of je nu wel of geen bananenschil de natuur in mag slingeren. Ik vond van niet maar hij vond van wel omdat de vogeltjes het op zouden eten. Ja vast maar er blijft heel lang rotzooi liggen! Uiteindelijk hebben we samen de schil opgezocht en heb ik de schil in de prullenbak gegooid waar ik toch langs zou lopen. Het was een leuke ontspannen discussie eigenlijk met een leuke afloop. Zo kan het dus ook.

Op naar de volgende run. Misschien vanavond nog een stukje, ik vond het nu wel lang genoeg in de zon vanwege het kletsen toen ik bijna bij het einde was….

gegevens:

* 14 km
* 22 graden

juni 288 km – 2015 totaal 2.013 km

2 gedachten over “25.06.2015 – hitland – 14 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.