23.06.2015 – belford – 17 km

Vandaag de laatste dag in de UK en dus ook mijn laatste rondje. Ik liep hier afgelopen vrijdag ook en met veel plezier. Omdat het rondje bij Belford mijn favoriet blijft en ik er toch langs moet rijden op weg naar de ferry, wilde ik graag daar het laatste rondje lopen. Al vroeg was ik dus klaar met opruimen en inpakken en om 8.15 reden we weg bij de cottage op weg naar Belford. Al snel waren we op pad na aankomst! het was nog geen geweldig weer, een beetje somber en bewolkt maar prima qua temperatuur en droog zonder wind. Lekker loopweer dus!

klik voor groot

Ik kwam weer helemaal niemand tegen echt ideaal. Bij de eerste boerderij zie ik ineens rechts in de verte koeien staan. Dat is nieuw voor mij. Ik weet wel dat ze er normaal zijn want het is in de winter altijd enorm omgeploegd door koeien en modderig maar ik ben ze nog nooit tegen gekomen. Enorme dieren en toevallig komt de boer eraan en ik vraag of ze OK zijn. Volgens de goede man wel, dus dat zullen we dan op de terugweg straks wel gaan meemaken of ze echt OK zijn. Al snel zijn we echt lekker aan het lopen. Even over een veld en dan het bos in. Heerlijk. Ik doe rustig aan, heb geen haast maar ik merk al dat het lopen gewoon prima gaat. Ik hou het bij de korte variant zonder lusjes omdat ik dan wel ongeveer weet hoe lang ik er (maximaal) over zal doen. Na het bos weer even een stukje open met weer het mooie uitzicht richting Holy Island. Zucht… wat is het hier toch fijn lopen! Overal mooie natuur en stilte. Heel anders dan straks weer thuis.

klik voor groot

Woef vindt het allemaal gaaf en hobbelt vrolijk voor me uit. Als zij zou mogen kiezen…. Al snel hobbelen we weer door een stukje bos en daarna weer richting de cave met uitzicht op de cheviots. Wat gaat het snel vandaag!

klik voor grootIk maak nog wat foto’s bij de cave en daarna het laatste stukje. De jonge varens geven een mooi beeld zo met woef en het uitzicht. Het is heel fijn en fris groen en dat is echt mooi. Over een maand zijn de varens enorm hoog en groot en zullen ze ook steeds donkerder worden. Normaal zie ik dit nooit in de winter!

Het laatste stukje weer terug naar Belford gaat snel en makkelijk en nog niet eerder waren we zo snel alweer terug in Belford. Jammer, het had van mij nog wel langer mogen duren maar aan alles komt een eind natuurlijk.

Ik ga me omkleden bij de farmshop en haal daar wat perensap. Daarna ga ik verder naar Bamburgh en ga ik buiten op het terras wat eten. Woef ligt gezellig bij me op haar reismatrasje. dat lag toch voor het grijpen in de auto dus dat nam ik lekker mee. Inmiddels is de zon heerlijk gaan schijnen dus dit is wel even lekker zo op de laatste dag.

klik voor groot

Na de lunch ga ik woef nog een keer uitlaten in de duinen en daarna rijden we verder naar Newcastle en stappen op de ferry terug nar huis. Het zit er weer even op maar nieuwe plannen zijn al in de maak!

gegevens:

* 17 km
* 15 graden

juni 275 km – 2015 totaal 1.999 km

Een gedachte over “23.06.2015 – belford – 17 km

Reacties plaatsen niet mogelijk.