30.05.2015 – dunbar – 7 km

**30.05.2015 – dunbar – 7 km**

Vandaag een laatste rondje voor de HM van Edinburgh die morgen is. In 2012 liep ik ook de dag van te voren een rondje door Dunbar omdat dat vlakker is dan hier in de buurt. Woeffie mocht dus niet mee. Stakker. S. ging wel mee op de fiets en klikte een heel rolletje vol vanaf de fiets. Wel leuk want het is helemaal de route die we gelopen hebben. In 2012 maakte het rondje nog deel uit van een ingewikkeld en veel te zwaar schema dat me weken lang aan de leiband meenam. Ik vond er geen zak aan en ik weet nog steeds niet of dat nou uiteindelijk in juni ook voor de nieuwe ritmeproblemen zorgde. Hoe het ook zij, vandaag zouden we dat rondje wel even gaan doen.

Helaas niet helemaal vergelijkbaar met morgen, want het wordt morgen koud, stormachtig en nat. Ik kan dus qua kleding niet alles proberen maar loop wel weer eens op de Stinson Lite die ik ook al eeuwen niet meer aangetrokken heb omdat ik vooral onverhard heb gelopen.

We parkeren bij de Asda en lopen vanaf daar eerst richting het centrum. Na de warming up start ik met de rustige ronde continu. Het is nog best warm met het zonnetje erbij eigenlijk! Door het centrum, naar de rotonde met het grote gebouw en weer verder langs de weg. Langs het grote zwembad en langs de zee. Daar heb ik nog wel plannen voor een rondje maar voor vandaag even niet.

klik voor grootIk neem een korte detour dichter langs de zee tussen de huizen door en we lopen dan ook langs Rocks, een restaurant waar ze lekker eten hebben en we al een paar keer zijn geweest.

klik voor grootDaarna weer terug naar de weg en langs de golfbaan richting John Muir park. De weg loopt even naar beneden en lekker in de schaduw dus dat komt mooi uit.

klik voor groot

Daarna even de weg over en langs het hospital dat je nauwelijks ziet liggen vanaf de weg. Ben benieuwd of dat wat voorstelt trouwens.

De weg loopt dan ineens wat op en neer. Het gaat nergens over maar ik verwachtte een biljartlaken eigenlijk want waarom zou ik hier anders dit rondje gaan doen……Ik heb een beetje de pest in. Ik loop net buiten MAF en heb zo net niks. Geen MAF en geen temprondje. Ik wil trouwens helemaal geen temporondje lopen. Dat temporondje moet ik morgen immers proberen te lopen op de HM.

We hobbelen verder, lopen over een fietspad weer terug richting ASDA en klokken af. Even de cool down. Stom rondje en niet echt leuk. Ik baal al van de HM want ik doe nu concessies aan onze runs hier. Het is mooi weer en ik was veel liever weer lekker op pad gegaan. Maar goed… ik schreef nu eenmaal in en ben op zich wel benieuwd of de training op lage HF nu echt werkt of niet. Ik heb geen specifieke training gedaan voor de HMF dus ik ben benieuwd. De HF houdt zich rustig de laatste maanden dus dat zou niet echt een probleem moeten zijn en verder staat alles op groen behalve misschien het weer. Er wordt storm en regen verwacht. Maar dat zullen we allemaal nog gaan zien.

Het zal mij benieuwen morgen. Ik hoop natuurlijk dat het ongeveer in de range van de berenloop 2014 zal worden, misschien wat sneller. Eerst slapen!

gegevens:

* 7 km
* 12 graden

mei 326 km – 2015 totaal 1.703 km