28.05.2015 – spott (doon hill) – 2 – 9 km

**28.05.2015 – spott (doon hill) – 2 – 9 km**

Vanavond op pad voor ons tweede rondje van de dag. Vanmorgen hebben we een prima rondje gelopen over de weg, nu gaan we deels over de weg deels over onverharde paden. Eergisteren zijn we ook naar Doon Hill geweest maar zijn we bij de ruines geweest, nu slaan we dat deel over en nemen alleen de lekkere route. Het leuke van de route is dat het maar kort ‘afzien’ (lees training) is over een stukje klimmen, gevolgd door een heerlijk stukje naar beneden rennen zonder dat het te belastend is. Ik vind het leuk en met de fiets is het ook prima te doen gelukkig.

Eerst weer even Spott Loan omhoog voor de warming up en daarna gaan we van start. Het gaat prima en ik geniet van het uitzicht. Woef is ook vrolijk en fit.

klik voor groot

We hebben vandaag het voer nagewogen om te kijken of ze wel voldoende krijgt. Ik liep deze maand al 310 km en al die kilometers is ze mee geweest dus ik moet wel opletten of ze voldoende voeding krijgt. Na een paar kilometer slaan we weer linksaf en gaan onverhard verder.

klik voor groot


Het loopt heel langzaam omhoog maar niks bijzonders. Ik loop heerlijk en het lijkt eventjes alsof ik echt kan hardlopen. Ik voel alsof mijn benen in en wiel aan het ronddraaien zijn. Heerlijk! Ik moet wel op het pad letten want overal liggen rollende stenen en andere rare dingen maar dat is een goede training. Koppie erbij!

Woef rent weer tussen S. en mij in om haar roedeltje in de gaten te houden. Ze is blij en fit en dat maakt mij ook weer blij. Als alles volgens plan verloopt, zijn we over 2 weken al met de laatste etappe bezig van de St Cuthberts Way. Ik ben benieuwd. Maar vandaag is vandaag en nu lopen we lekker hier.

Mooi weer, zonnetje erbij en de regen die voorspeld is, zal pas over een half uurtje gaan vallen (gebeurde overigens niet).

Als we beneden aankomen waar we eergisteren naar Doon Hill zijn geklauterd, klok ik af en wacht op S. Daarna gaan we van start voor het laatste stukje. Even met wind tegen omhoog langs het weiland, linksaf en weer rechtsaf. Dat varkentje ga ik even wassen en dat lukt inderdaad prima. Deze keer helaas geen ree onderweg en zonder moeite komen we weer bij het einde van de route.

klik voor grootHeerlijk rondje, helemaal opgeladen. Op naar de volgende route dan maar weer. Na zondag gaan we wat verder en langer op pad.

gegevens:

* 9 km
* 12 graden

mei 319 km – 2015 totaal 1.696 km