24.05.2015 – spott – 14 km

**24.05.2015 – spott – 14 km**

Vandaag het eerste rondje hier in Spott, een plaatsje iets noordelijker en dichterbij de kust dan Kelso. Verwarrend, want ik was graag in Kelso gebleven. Geweldige omgeving en magnifiek huisje. Maar dit was nu ook al afgesproken en dit is de vierde keer dat we hier zijn en eigenlijk is het wel altijd heel fijn en hebben we stralend weer. Nu maar even afwachten wat het wordt hier.

Het waait gigantisch als we vertrekken en het is ijskoud maar ik zie dat het zonnetje zijn best doet om de boel een beetje te verwarmen. Maar ik start mooi met mijn sleeves aan en een windjackje. Grappig genoeg was het vorig jaar op mijn eerste rondje 10 graden en vertrok ik met echt jack en handschoenen!

De eerste stop voor een foto is natuurlijk de witches stone waar ik een een wens doe. Grappig genoeg staat er een paardje op de steen. Ben benieuwd wat daar gewenst is!! Daarna lekker over de weg een bekend rondje doen waarbij ik wil proberen binnen MAF te blijven en gewoon even door wil lopen als dat lukt met de hoogteverschillen.

klik voor groot


Jammer genoeg heel weinig koolzaadvelden om me heen. Vorig jaar ook al niet maar in 2012 en 2013 was het prachtig. Ik ben benieuwd waarom er de laatste twee jaren geen koolzaad verbouwd wordt hier.

klik voor groot

Het klimmen gaat prima tot mijn verrassing en ik schiet maar net iets buiten de MAF zone. Dat is positief tenminste en we hobbelen door. Ik maak wat foto’s tijdens het lopen, want ik wil niet stoppen. Maar als ik ineens de gele koolzaad velden toch ergens zie en het uitzicht op Bass Rock klik ik ook gauw een foto weg

klik voor groot

Daarna geen geklooi meer met foto’s, ik wil eerst even het rondje afmaken. Inmiddels is het best lekker weer geworden maar de wind is echt niet prettig. Ik loop langs de cottage die vorig jaar ineens op de markt kwam en waar we serieus naar hebben gekeken. Nog steeds de lelijke conservatory aan de achterkant maar wel bewoond en leuk aangekleed. Daarna even over een mooi stukje lekker naar beneden en daarna klok ik af voor mijn MAF rondje. Ik ben zeker niet ontevreden en verrast dat het nog redelijk ging na al het getrut over onverharde paden.

Ik besluit nog een rustig lusje eraan vast te knopen en wandel een stukje en maak twee kiekjes daar.

klik voor groot

Ik klauter omhoog en doe maar liefst 21 minuten over 1,5 km al wandelend. Ik ben bekaf en snap er niks van. Niet echt opwekkend eerlijk gezegd. Tijd om weer verder te joggen dan maar.

Ik kijk op de kaart waar ik heen zal gaan maar als ik eindelijk hoger ben, waait het zo hard en ben ik zo afgekoeld dat ik eigenlijk wel genoeg heb van de run. Ik sla rechtsaf, en hobbel naar beneden en kom op een klote pad met rare stenen waar je 1 stap vooruit doet en 2 achteruit rolt. Irritant zeg! Daarna weer over de weg en ik merk dat ik even vergeten was dat ik eerst omhoog moet voordat de weg heel steil naar beneden loopt. Ik heb de wind tegen maar ik loop toch door. Het gaat weliswaar heel langzaam maar eigenlijk lukt het redelijk (ook al kan ik er niks van). Ik kom toch boven! De zon is deels verscholen achter de wolken inmiddels maar het is zo mooi als je nu naar beneden richting dorp kijkt omdat je ziet welk deel nog in de zon ligt!

klik voor groot

De laatste paar kilometer gingen dus redelijk maar het voelde als een rondje ‘afzien’. Ik ben blij als we weer bij de cottage staan eerlijk gezegd. Op naar de volgende ronde dan maar weer.

gegevens:

* 14 km
* 12 graden

mei 281 km – 2015 totaal 1.658 km