26.05.2015 – spott – 10 km

**26.05.2015 – spott – 10 km**

Vandaag het eerste rondje samen met S. op de fiets. Het is altijd even wennen hier met de heuvels met de fiets, dus besluiten we een kort rondje MAF te proberen en vanavond nog een leuker rondje in de buurt te doen. Voor vertrek smeer ik de pootjes van woef nog even in om te voorkomen dat ze problemen krijgt met haar zooltjes. Het gaat prima, maar er zit een groef dus vandaag maar even wat erop smeren. Daarna zijn we klaar voor vertrek.

klik voor groot

Het begin van de route valt niet mee, maar ik ben nog bezig met de warming up daar dus kan S. de fiets omhoog duwen.
Het blijft een mooi rondje want juist door de hoogteverschillen, heb je overal fraai uitzicht met Bass Rock in de verte als hoogtepunt natuurlijk. Morgen gaan we naar Isle of May om Puffins te kijken en zullen we ook even langs Bass Rock varen om de Gannets te zien en te horen (en te ruiken). Vreemd idee dat die duizenden vogels daar omheen vliegen en nestelen.

klik voor groot

Hoewel het stevig waait, heb ik het berewarm. Ik stik zowat en de zon schijnt op mijn hoofd. Niet echt lekker lopen zo maar ik zet netjes door.

klik voor groot


Met Bass Rock in de verte mag ik eindelijk lekker naar beneden rollen richting de boerderij. Dat voelt een stuk beter. Helaas geen mooie gele velden links van me zoals eerdere jaren. Onderaan de heuvel is een mineraalwater bedrijf. Nooit gezien in de winkel overigens.

klik voor groot

Daarna sukkelen we even verder richting Little Spott, slaan rechtsaf en klimmen weer een stukje en gaan daarna een klein stukje onverhard verder. Dat is op de fiets ook prima te doen overigens.

klik voor groot

Ik ben niet zo netjes binnen MAF gebleven want ik was er vrij snel uit bij het klimmmen. Maar op het laatste stukje zie ik dat ik ook sneller heb gelopen dan eergisteren dus gelukkig klopt het wel dat de HF iets hoger was. Maar ik moet dus langzamer die hellingen opklauteren nu als ik binnen MAF wil blijven!

klik voor groot

We eindigen met een lekker stukje naar beneden over een prachtig pad met kleurrijk onkruid. Heel Engels eigenlijk en het ruikt ook nog eens lekker.

klik voor groot

Het rondje zit erop. Ik ben blij dat we klaar zijn want ik heb het vreselijk warm en ik moet heel nodig naar het toilet. We besluiten inderdaad niet nog verder te gaan lopen nu maar dat uit te stellen tot vanavond. Dit rondje was goed en had een doel (ongeveer MAF), vanavond nog een fun run doen!

gegevens:

* 10 km
* 10 graden

mei 291 km – 2015 totaal 1.668 km