19.05.2015 – kelso – 7 km

**19.05.2015 – kelso – 7 km**

Ik had niet echt plannen om te gaan lopen vandaag en het weer was een beetje vreemd. Wederom wisselde zonneschijn af met regenbuien. Maar in de namiddag wilde ik toch even wat geesten verjagen en ben ik op pad gegaan hier bij de cottage voor een heel kort rondje. Dat moest net kunnen qua weer dacht ik. Ik had al even gewacht omdat ik donder hoorde in de verte maar dat zette niet door. Even geen Jedburgh of Coldstream dus maar gewoon een kort losloop rondje dat altijd tussendoor kan. Ik liep hetzelfde rondje als de eerste dag dat ik hier was maar nu wilde ik Thomson’s monument nog even bekijken.

Zo gezegd zo gedaan en al snel liepen we weer langs het watertje en daarna langs en door de schaapjes.

klik voor groot

Hoewel de lucht er in de verte dreigend uitzag, liep ik gewoon in het zonnetje en had ik het veel te heet met mijn jackje aan en mijn sleeves. Ik had echter op regen gerekend en aangezien ik het al stikheet had, heb ik het toch maar allemaal aangehouden in verband met de wind. Te laat uittrekken is dan helaas veel te koud.

Ik ben de hele heuvel gewoon achter elkaar opgedraafd en dat ging prima. Ik wist nu ook de weg en hoefde dus nergens meer te kijken. Foto’s maakte ik even snel als ik een hekje moest openen.

Nadat ik uit de velden weer op de weg kwam, zag ik het monument al liggen. Dat is wel een markant ding hier in de omgeving en bijna 16 meter hoog. Meer over dat monument op deze site

klik voor groot

Toen ik even stond te kijken naar dat monument, zag ik voor me mooi weer en zon en achter me een loodgrijze lucht met bliksem. Ik besloot dus maar snel om te keren en weer terug te gaan naar het huisje. Regen is niet erg maar onweer en bliksem vind ik eng.

klik voor groot

Snel liepen we weer dezelfde weg terug. Lekker naar beneden rennen nu en met de wind mee. Dan gaat het best snel! Ik zag voor me uit van die vlagen regen uit de wolken vallen. Met de gele velden een prachtig gezicht. Ik liep nog altijd in de zon te puffen notabene.

klik voor groot

Na 7 km waren we weer terug. Terwijl ik dit tik is het uren later en er is dus geen spatje regen gevallen. Geeft niet, het was een lekker en snel rondje en ik heb toch weer iets nieuws gezien in de omgeving. Op naar de volgende run.

gegevens:

* 7 km
* 13 graden

mei 240 km – 2015 totaal 1.618 km