15.05.2015 – kelso – 13 km

**15.05.2015 – kelso – 13 km**

Vandaag is het tot mijn verrassing mooi weer als ik om 7 uur buiten loop met woeffie. Blauwe lucht en weinig wind. Dat lijkt een geschikte dag voor een rondje en om 9 uur zijn we op pad. Ik merk niks van de 120 km route die we hebben gelopen en woef is ook weer helemaal fris en fit.

Gisteren had ik in een boekje al een leuke route gevonden die me deels weer over de BAW van dag 1 zou leiden maar dan de omgekeerde richting op. Dat stukje langs de rivier is ontzettend mooi en dat wilde ik heel graag nog een keer lopen. Bovendien zie je altijd weer iets anders als je een route in omgekeerde richting loopt! De route zou van Kelso eerst langs de abby lopen, over de Rennie bridge daarna langs het water richting Roxburgh Castle en als eindpunt Roxburgh Railway Viaduct. Vanaf daar het water over via die ijzeren brug en aan de andere kant over de oude railway weer terug naar Kelso. Zo gezegd zo gedaan en al snel waren we op weg Kelso weer uit waarbij ik vandaag het uitzicht op Floors Castle vanaf de brug niet miste.

klik voor groot

Grappig genoeg zag ik net over Rennie bridge nu inderdaad de boog die werd ontworpen door Gillespie Graham in 1822 die ooit toegang gaf tot Springwood Park House (waar niets meer van over is). Rechts van me de splitsing van de Teviot en Tweed river waar veel op zalm gevist wordt. Dit is een van de duurste plekken om te vissen.

klik voor groot

Daarna lopen we heerlijk langs de Teviot. De zon schijnt en woef is helemaal blij en fit. Vanmorgen was ze helemaal opgewonden en toen ze merkte dat ik me ging omkleden, ging ze alvast voor de deur liggen zodat ik haar niet kon vergeten. Zij is blijkbaar de drie lange dagen alweer helemaal vergeten. Omdat de zon zo lekker schijnt, besluit ik tot twee keer toe heerlijk op een bankje te gaan zitten in de zon. Dit is natuurlijk genieten in optima forma. Het is toch goed dat de zon niet zo scheen gedurende de lange runs, want dat was voor woef minder leuk geweest. Zo was het ook goed ook al zijn de foto’s een stuk minder mooi geworden. Maar…ik zag nu al het eerste object dat ik gemist had tijdens de eerste keer en ik kan vast verklappen dat ik nog twee andere dingen van de lijst deze keer wel gezien heb!

klik voor groot

Al snel komen we bij Roxburgh Castle en ik zie dus nu dat er twee delen overeind staan en niet eentje zoals ik maandag nog dacht. Raar is dat, dat je gewoon dingen niet ziet blijkbaar als je vanuit een andere kant komt.

klik voor groot

Ik maak onderweg nog een selfie van woef en mij langs het water en daarna gaan we weer bij het volgende bankje luieren in de zon en kijken naar de vogeltjes.

klik voor groot

Het pad slingert langs het water en ik ben verrast dat ik hier maandag zo goed kon lopen, want het loopt heel schuin, met stenen her en der en niet echt breed. Het gaat nu ook goed, maar het verrast me eigenlijk wel. Zeker omdat ik dit aan het einde van de route liep.

Al snel komt het railway viaduct in beeld. Niet zo mooi als vanaf de andere kant eigenlijk maar ik heb toch geen zin meer om verder te lopen en weer die foto te maken. Maar ik zie nog iets anders…. de resten van Walace Tower, een 16e eeuwse toren van de Ker family. Die heb ik dus echt niet gezien de vorige keer, maar als ik doorloop en kijk vanaf de andere kant, dan begrijp ik het wel want de heg is daar heel hoog en als je het wel kunt zien ben je alweer bezig met de route door het dorpje.

klik voor groot

Deze keer gaan we die interessante ijzeren brug over die aan de zijkant van het viaduct zit.

klik voor groot

Vanaf hier is de route dus nieuw en we gaan nu weer terug richting Kelso over de oude railway. Dat loopt prima en links is het uitzicht erg mooi. Tot mijn verrassing zie ik weer Floors castle in de verte liggen. Wat mooi! Raar trouwens dat ik het castle niet gezien heb vanaf de brug op maandag.

klik voor groot

Daarna lopen we rustig verder richting Kelso. Even loop ik verkeerd in Kelso zelf, maar al snel ben ik bij het uitzichtspunt en een parkje. Gek genoeg gaat de route uit het boekje niet door het parkje maar over de weg, maar ik besluit lekker door het parkje richting de brug te lopen.

klik voor groot

Dan lopen we Kelso alweer in en lopen we weer langs de abbey. Deze keer maak ik een wat andere foto van de andere kant. Ik heb nu dus veel meer gezien van het laatste stukje dan maandag! Elke keer is een route blijkbaar weer anders. Op naar de volgende route!

klik voor groot

gegevens:

* 12,5 km
* 13 graden

mei 203 km – 2015 totaal 1.580 km