28.04.2015 – garderen – camp run dag 1 – 29 km

28.04.2015 – garderen – camp run dag 1 – 29 km

Vandaag de eerste dag van de camprun in Garderen. Vorige week was ik hier ook en dat is toen prima bevallen. Deze keer was het minder mooi weer en ik was erg benieuwd of ik regen zou hebben, want dat zou dan een goede oefening zijn en meteen een mogelijkheid om te bekijken of de tent waterdicht is. Ik schreef al dat we drie dagen lang camp spulletjes hebben bekeken en veel hebben gelezen en hebben nagedacht. En of dat succesvol was, zou deze trip moeten blijken. Ik vertrek dus vol goede moed en veel zin met een andere tent die we gisteren nog even binnen hebben opgezet om te kijken hoe het nou echt werkt. Ook een beetje lullig om ergens te staan en nog te moeten uitvinden hoe je de tent op moet zetten. Maar het leek allemaal makkelijk te gaan dus vooruit maar!

Met Eureka Europe had ik afgesproken dat ik een matrasje mocht lenen voor een nacht om uit te proberen. Dat ben ik dus eerst even gaan ophalen in Utrecht. Als ik morgen weer terug rijd, ga ik ook op mijn gemakje even kijken of de grotere rugzak die ik afgelopen weekend al zag hangen iets voor mij is. Ik heb nu toch alles bij me, dus ik kan mooi kijken of het erin past. Zo gezegd zo gedaan en met het enorme matras in de auto rij ik naar Garderen. Volgens mij rij ik net voor de regen uit, dus ik hoop dat ik nog net kan opzetten voordat de bui losbarst.

Als ik het terrein oprijd komt een man me begroeten en vraagt of ik nog een nachtje kom testen. Het blijkt de eigenaar te zijn die dus van zijn vrouw had gehoord dat ik naar Schotland ga. Hij vertelde ook dat het vannacht had gevroren en dat het misschien wel weer een koude nacht zou worden. Gelukkig heb ik een hele warme slaapzak dus voor koude ben ik niet bang. Met dat dikke matras kan ik het al helemaal niet meer koud hebben want die heeft een R waarde van 9! Zijn vrouw komt er ook bij staan en vertelt dat ze vorige week nog even was langs gefietst in de avond en zich had afgevraagd of je in de tent die ik bij me had wel kon liggen. Nou ziet die Nordisk er ook heel klein uit, maar er zit veel meer ruimte in dan je denkt! En dat voor 950 gram is echt bijzonder. Maar toegegeven: het is klein en vooral met droog en lekker weer allemaal prima. Maar met regen of slecht weer als je bent aangewezen op een tent toch wel erg klein. Vandaar dus…

klik voor groot

Met de tent aan de rechterkant was ik dus deze keer op stap en die is dus veel groter. Het mooie is dat het eventueel ook nog net in de rugzak zou kunnen. Deze tent weegt ‘maar’ 2 kilo en is qua pack size ook nog prima onderaan de rugzak te hangen. Dat hebben we uitgebreid geprobeerd afgelopen dagen. Voor auto trips is dit natuurlijk ideaal. Maar nu eerst nog even opzetten!

Het ziet er dreigend uit maar ik besluit toch te beginnen met het opbouwen en op te schieten. Gauw de footprint uitrollen en even goed kijken waar ik de deuren wil hebben qua zon en uitzicht. Met de wind kan ik geen rekening houden want er is (gek genoeg) weinig wind. Snel de binnentent uitleggen en de stokken eroverheen. Waf ligt er geduldig bij. Even denk ik dat ik de stok verkeerd heb gedaan en dat kost een minuutje maar in no time staat de binnentent en net als ik de buitentent over de binnentent wil gooien gaat het regenen. Nu dus even opschieten! Inmiddels regent het echt maar de tent staat in no time. Woef is ineens verdwenen en blijkt in de auto te zijn gaan liggen. Verstandig. All in all kostte het me 15 minuten en dat kan dus veel sneller de volgende keer. Voor de eerste keer niet ontevreden en alles staat keurig strak.

klik voor groot

Ik wacht samen met woef even af of het droog wordt (wel volgens de voorspelling) en madam ligt meteen prinsheerlijk te slapen in haar nieuwe paleis.

klik voor groot

De ruimte is enorm maar het is ook op een of andere manier wel ongezellig. In de Nordisk is het natuurlijk veel kleiner, maar rechtop zitten gaat maar net aan en omkleden ofzoiets is er al helemaal niet echt bij in de tent met de hond ernaast. Dit is wel bijzonder zo en ik moet lachen. Het enorme matras zit heerlijk overigens.

klik voor groot


Het is al heel snel droog en het zonnetje begint ook alweer te schijnen. Ik ben hier vooral om te lopen dus woef en ik gaan op pad. Ik wil eigenlijk in ieder geval tweemaal weer ruim 20 km lopen en aangezien de route de vorige keer makkelijk te vinden was en lekker liep, besluit ik om gewoon hetzelfde rondje te lopen zodat ik niet op de kaart hoef te kijken. Op die manier kan ik gewoon goed lopen en oefenen met de wisselende ondergrond. Woef heeft er duidelijk zin in en danst voor me uit. Ze is hartstikke fit maar nog steeds schijnzwanger.

Ik maak weinig foto’s onderweg want het is gewoon een mooi bos en vorige keer maakte ik ook al wat foto’s. Het gaat allemaal heel voorspoedig. De route is heel makkelijk te vinden en eigenlijk steeds rechtdoor. Na 13 km ben ik weer bij de schaapskooi en ga ik even wat drinken en woef water geven. Die lust vast wel een slokje. Als ik naar de schaapskooi loop om even te kijken blijken de schapen allemaal binnen te staan. Er staan twee mensen te kijken en we raken aan de praat over de lammetjes die al zo groot zijn. Ik zeg dat ze nu wel snel verkocht zullen worden voor de slacht en een van de dames kijkt beteuterd. Weg mooie droom! Na de korte pauze gaan we weer snel verder. Even een stukje langs de heide en dan weer het bos in.

klik voor groot


Veel te snel zijn we alweer terug in het centrum en op 20 km besluit ik dan toch maar weer even door te lopen naar de ijssalon voor een klein ijsje en een kopje thee. Omdat het niet echt warm is en ik geen kou wil vatten, ga ik binnen zitten waar meteen het zweet over mijn gezicht gutst. Goede oefening zo even binnen pauzeren, dat is duidelijk. Waf krijgt weer wat water en ligt geduldig te wachten.

Ik besluit nog een rondje te doen en nadat ik op de kaart heb gekeken hoe ik zal gaan lopen, gaan we van start. Waf is door het dolle heen en doet gek om me heen. Ze is duidelijk nog niet moe!

klik voor groot

Uiteindelijk maak ik er nog een 9 km lusje aan vast en de teller staat dus op 29 km als we weer terug komen bij de tent. Het hadden er voor mij ook wel 40 kunnen worden maar woef moet inmiddels ook eens eten. Dat is het nadeel van midden op de dag vertrekken. Bovendien is de route vandaag wat langer dan de vorige b2b run dus eerst maar eens kijken hoe dit morgen voelt. Ik vind het toch best een afstand hoewel ik totaal niet het idee heb dat ik gelopen heb.

Als we bij de tent komen, kleed ik me eerst even snel om zodat ik lekker warm blijf. Dan besluit ik een lekkere tosti te gaan eten in het dorp. Eigenlijk heb ik zin in asperges maar als ik bij het restaurantje aankom, blijkt dat de hond (terecht overigens) niet mee naar binnen mag. Dan maar die tosti. Het is rustig binnen en woef ligt op haar gemakje midden in de zaak te slapen terwijl ik geniet van de thee en de warme tosti. Als we weer bij de tent terugkomen, maak ik snel even een thermosfles met heet water zodat woef ook lekker haar warme avond hap kan krijgen. Ik vind die Esbit dingen nog steeds erg makkelijk voor 1 nacht onderweg. Inmiddels heb ik van iemand een Optimus Crux gas brander overgenomen maar voor 1 nacht is dit veel makkelijker en lichter.

klik voor groot

Na deze lange actieve dag is het tijd om eens het nieuwe matras te gaan proberen. Omdat ik nu toch met de auto was en er ruimte genoeg is, nam ik zelfs mijn kleine echte kussen mee. Laat Klaas Vaak nu maar komen en op naar dag 2 van de camp trip! Het was een mooie dag met droog en fijn loop weer. Ik was dus echt een bofkont!

klik voor groot

gegevens:

* 29 km
* 14 graden – zonnig

april 298 km – 2015 totaal 1.349 km

3 gedachten over “28.04.2015 – garderen – camp run dag 1 – 29 km

  1. Max

    @ franske: op de foto met de 2 tenten is de linker de nordisk telemark 2, en de rechter de nigor guam 3

Reacties plaatsen niet mogelijk.