29.04.2015 – garderen – camp run dag 2 – 23 km

**29.04.2015 – garderen – camp run dag 2 – 23 km**

Vandaag de tweede dag van mijn camprun. Het was best koud vannacht en ik had het erg warm in mijn slaapzak maar mijn gezicht was koud en daar word je dan wakker van. Ik moet dus nog eens bedenken wat ik aan moet trekken in de slaapzak met dit soort weer, want dit was niet echt prettig als de stoom zowat uit je oren komt. Rond 3 uur ben ik er zelfs even uit geweest om te plassen. Ik wilde wel eens zien of ik nou in de nieuwe tent makkelijk mijn kleren aan zou kunnen schieten en er makkelijk in en uit zou komen terwijl woef in de tent blijft. In de kleinere Nordisk kan ik er niet uit zonder haar weg te moeten duwen of naar buiten te laten gaan, maar in deze tent is volop ruimte natuurlijk. Aankleden ging heel makkelijk en snel en uit de tent gaan ook maar woef dacht er anders over en toen ik mijn schoenen aantrok stond ze ineens naast me. Dan zij ook maar even plassen wel zo makkelijk. Daarna moest ze dus gauw weer terug in de tent natuurlijk en ging ik even naar het warme toilet gebouw. Iemand zei nog dat hij wel even snel op het gras was gaan plassen als er toch niemand was, maar ik wist dat het gebouw heerlijk warm zou zijn en even de benen strekken is altijd lekker. Dit is de eerste keer dat ik er ‘s nachts uit ben gegaan dus weer een goede oefening. De slaapzak was namelijk nog heerlijk warm toen ik terug kwam, dus dat weet ik nu ook. Daarna weer lekker verder geslapen en gelukkig maakte woef me ook deze keer niet wakker omdat ze trek had. Ze lag nog zo lief te slapen!

klik voor groot

Daarna eerst maar even een lekkere ochtend wandeling met woef gemaakt. Ze was nog steeds vrolijk en blij en leek nergens last van te hebben. ik ook niet overigens. Je zou toch denken dat ik vaag nog wel ergens zou moeten voelen dat ik 29 km gelopen heb gisteren maar dat is dus niet zo. Gelukkig maar.

Daarna ga ik nog even wat eten en drinken bij de tent en besluit ik toch maar te gaan inpakken omdat ik wil lopen en daarna het matrasje moet terugbrengen en even naar die rugzak wil kijken. Op zich niet fijn want zo zit er toch weer een stok achter de deur om op te schieten. Maar het is niet echt warm weer, dus zo is het ook prima.

klik voor groot

Het matrasje dat ik mocht lenen van Eureka lag heerlijk. Maar wat een verschil in formaat met mijn eigen lichtgewicht dingetje!!

klik voor groot

Echt niet normaal maar zo met de auto is het wel te doen want je pakt het heel makkelijk op zo in de hoes. Tijdens trainingen lekker slapen is natuurlijk ook wel wat waard, hoewel mijn Thermarest Neoair ook erg lekker ligt (maar wat kleiner en smaller is).

Ik ga de tent opruimen en ben benieuwd naar de condens. Deze keer was de tent aan de binnenkant lekker droog in tegenstelling tot vorige week met de Nordisk toen alles zeiknat was van binnen. Ik zie wel condens op de binnentent liggen maar dat zijn druppels en verder niks.

klik voor groot

Als alles is opgeruimd gaan we op weg voor de run. Ik ben erg benieuwd hoe het zal gaan en hoe alles voelt na gisteren. Ik neem dezelfde route maar kennelijk zie je elke keer weer wat anders, want deze keer zag ik toch een van de houtsnijwerken op de bomen!

klik voor groot

Altijd weer leuk. Daarna weer langs het bos en via het gehuchtje in het bos weer richting de heide. Ik maak snel een kiekje van dat gehuchtje want het ziet er heel pittoresk uit!

klik voor groot

Ik besluit weer even woef te laten drinken en eten te geven bij de schaapskooi. Tot mijn verrassing kom ik blijkbaar net op het moment dat ze naar buiten zullen gaan met de herder! Alle schapen en lammeren staan klaar voor vertrek!

klik voor groot

Ik wacht toch maar even want ik hoor al geblaf in de verte en de eerste Border Collie komt al aan, dus ik vermoed dat de herder ook onderweg is en straks op weg zal gaan met de kudde. Altijd leuk om te zien! En dat blijkt te kloppen want even later begint het schouwspel. Als er een schaap over de dam is…

klik voor groot


Ik maakte een filmpje (eerst drie foto’s)

Het blijft een mooi gezicht en ik zie later dat ze op de heide enorme stofwolken veroorzaken zo met z’n allen. Ik ga naar binnen om woef te voeren en zelf wat te drinken en een lekker plakje cake te snoepen.

Daarna gaan we weer op pad voor het laatste stukje. Het lopen gaat prima, ik heb echt nergens last van en het voelt allemaal heel makkelijk. Mijn hartslag komt ondanks de onverharde stukken niet boven de 136 uit en ik loop mooi vlak. Tevreden dus en wat is het toch bijzonder dat ik dit zo kan doen. Met een blije en fitte hond is het natuurlijk al helemaal top!

Ik maak nog een klein lusje als ik weer in Garderen kom. Ik twijfel over de afstand die ik nog wil doen en wil ook nog de tijd hebben om nog even wat te eten na de run en me om te kleden voordat ik weer naar Utrecht rij. Op zich wel jammer maar ik denk dat ik na Schotland nog weer makkelijker langer onderweg kan blijven. Ik ga er dus maar even van uit dat er nog kansen genoeg komen om langer op pad te zijn op deze manier. Maat houden is en blijft lastig.

In het laatste stukje bos zie ik nog een prachtig contrast tussen het jonge groen en het bruin en daarvan maak ik nog snel een kiekje. Ook verderop een kiekje van woef naast de paarse bloemetjes. Het was zo’n lief plaatje.

klik voor groot

Op 23 km klok ik af. Het waren weer twee heerlijke dagen met lekkere loopjes die heel makkelijk gingen. Ik ga me omkleden en op pad naar Utrecht. Daar pas ik een rugzak die weliswaar groter is maar voor mij geen oplossing blijkt met de pacemaker leads die in de weg zitten bij de schouderbanden. Ik ben weer extra tevreden over mijn huidige rugzak die comfortabel zit en geen problemen geeft.

Het matrasje geef ik ook weer netjes terug nadat ik eerst alle grasjes eraf heb gepeuterd. Daar ga ik nog eens over nadenken maar dan moet ik eerst nog een keer in de nieuwe tent op mijn eigen matrasje geslapen hebben om te kunnen voelen wat het verschil is. Dat had ik natuurlijk vannacht ook kunnen doen, maar daar heb ik niet aan gedacht. Volgende keer en ik hoop dat die snel na Schotland weer komt! In Nederland valt ook nog genoeg te lopen en te ontdekken. Alleen even het hoog seizoen overslaan denk ik want met herrie en rumoer om je heen lijkt het me niks.

Op naar de volgende runs!

gegevens:

* 23 km
* 10 graden – zonnig

april 321 km – 2015 totaal 1.377 km

2 gedachten over “29.04.2015 – garderen – camp run dag 2 – 23 km

  1. Monique

    Helemaal jaloers, lekker lopen en kamperen, lijkt me een heerlijk vrij gevoel geven. Mijn droom: op de fiets naar de Noordkaap met tentje :) Wie weet, ooit, als de kinderen groot zijn en in de vrijheid heb om te gaan waar ik wil.

Reacties plaatsen niet mogelijk.