12.03.2015 – seahouses countryroads – 12 km

**12.03.2015 – seahouses countryroads – 12 km**

Ik had vanmorgen geen zin in Belford maar morgen ga ik dat wel doen denk ik. Het is inmiddels misterig weer en niet zo mooi als in Nederland maar ik heb hier de laatste weken mooier weer gehad, dus so be it. Ik zie wel dat op 12 maart 2014 het 18 graden was in Nederland en ik lekker in Garderen liep! Klein verschilletje met het sombere weer van dit jaar dus. Ik zie overigens ook dat ik op 12 maart 2014 101 km had gelopen (met op 1 maart 57 km…. en nu dit jaar al 141 zonder lange duurloop) en in het totaal voor dat jaar op dat moment 545 km versus 864 dit jaar.

Het is wel droog en dat is al erg fijn. Ik kon dus weer gewoon de weg op voor een rondje en dat hebben we dus maar gedaan. De wind was wel weer fors en toen ik over het weiland ploeterde, merkte ik dat de wind totaal anders stond dan normaal. Ik zou niet lekker windje mee hebben op de weg terug naar huis, dus koos ik een andere weg en ging linksaf na het weiland in plaats van rechtsaf. Ik zou de lus rond de cottage maar weer eens in de oude bekende richting met de klok mee gaan lopen dan. Op die manier zou ik op het langste stuk wind mee hebben en op de weg terug een zijwindje. Ook wel lekker. Zo gezegd zo gedaan. Helemaal binnen MAF lukt niet op het hele traject als je een beetje doorloopt, want er zitten echt een paar vervelende klimmetjes in. Maar ik merk wel dat ik alleen op de laatste passen dan even 142 aantik en dat de HF weer meteen netjes onder de MAF grens zakt. Dat is dus mooi reactief en met een gemiddelde HF van 131 op de eerste lap en 134 mag ik dik tevreden zijn denk ik.

gegevens:

* 12 km
* 8 graden

mrt 141 km – 2015 totaal 864 km