11.03.2015 – shoreston circular – 13 km

**11.03.2015 – shoreston circular – 13 km**

Vandaag waait het weer keihard. Maar daar begin ik al aardig aan te wennen en gisteren was het een mooie dag dus niet zeuren dan maar. Ik twijfel of ik naar Belford zal gaan, maar uiteindelijk kies ik voor een gemakkelijk rondje rond de cottage. Lekker op MAF lopen en even een serieuzere training maar wel een fijn rondje. Dit kost weinig tijd en het loopt heerlijk. Vanmiddag regent het ineens en dat betekent natte straten maar als woef en ik klaar zijn om te vertrekken, schijnt het namiddag zonnetje ineens heerlijk en is de wind ook een beetje minder dan vanmorgen. Gauw op pad dus maar. Ik kreeg vanmiddag mijn nieuwe windjackje binnen en ik besluit het meteen te proberen. De oude (Falke Georgia) is bijna doorgesleten op de rug vanwege de rugzakken en op het voorpand heb ik alles al met plakband bij elkaar geplakt. Binnenkort scheurt het jack dus uit elkaar maar het was een heerlijk jackje. Ik koos nu – na veel zoeken – voor een Zoca packable en ik was zeer aangenaam verrast toen ik het kreeg. Soort zachte parachute stof. Weegt niks en er zitten zakken in en zelfs een capuchon. Heel dun en prima pasvorm. Ik was dus erg benieuwd hoe het zou lopen met het zonnetje en of het veel te warm zou zijn. Eerste conclusie: het jack komt prima door de test. Review volgt later na meer kilometers. Eerst het Falke Georgia jackje helemaal oplopen.

Het lopen ging verder prima. Ik liep netjes op MAF alleen de laatste klim tegen de wind in tik ik even een paar passen 142 aan. Verder keurig onder de 138 gebleven en de gemiddelde HF was 132 dus dat is echt heel netjes. Toen ik klaar was en weer bij de boerderij kwam, besloot ik het extra lusje over de andere farm nog even te doen. Ik had nog wel een langere ronde eraan vast willen plakken maar ik moet ook rekening houden met de hond en deze belasting is ook iets waar zij aan moet wennen. Voor nu dus even het korte lusje nog en dat loopt ook heerlijk ontspannend. Ik liep dit rondje van de week ook al en dat is een prima snel rondje.

We zijn al snel weer thuis waar ik woef even onder de douche afspoel. Dat vindt ze heerlijk en al snel ligt ze schoon en droog weer te slapen en op te laden voor de volgende run.

gegevens:

* 13 km
* 7 graden

mrt 129 km – 2015 totaal 852 km