17.01.2015 – seahouses – 38 km

**17.01.2015 – seahouses – 38 km **

Gisteren had ik hier al een korter rondje op MAF gedaan en voor vandaag stond er weer een serieuze duurloop op het programma. Een wegrondje is iets anders dan een trail rondje en al zeker iets anders dan een rondje waar ik ook nog eens lekker foto’s onderweg kan maken. Voor endurance zal ik er toch aan moeten geloven. Ik kies voor iets geks, want ik kies voor 6x het rondje rond de cottage. Ik heb geen zin om een route uit te zetten en op de weg te moeten letten. Bovendien is dit een uitstekende training in klimmetjes en dalen want vlak is het niet hoewel het slechts 250 hoogtemeters zijn. Het is meer een subtiel stijgen gedurende de eerste 3 km en daarna weer dalen. En als je dan binnen MAF wilt blijven, is dat dus een prima training.

Ik besluit 5 rondjes alleen te doen en die zitten er eigenlijk al heel snel op. Dat lopen op asfalt kan niet goed zijn voor een mens trouwens. Hard en nog hobbelig en schuin ook. Niks an maar goed, het moet maar.

Na rondje 5 haal ik gauw waf op en neem snel nog wat chocolademelk want ik heb dorst en de vieze meuk die ik bij me had was echt smerig. Gauw dus wat Nesquick in een bekertje en met wat melk opgedronken. Lekker. Gauw waf haar gele dekje omgedaan omdat er wordt gejaagd in de velden en ik ook wil dat ze zichtbaar is op de weg en snel weer op pad. Even voelt het heel koud en stijf allemaal want ik ben natuurlijk bezweet en het is best frisjes buiten. Het piepkleine paardje staat toevallig bij het hek dus snel even een kiekje gemaakt en dan komen ook de koetjes kijken. Leuk maar we moeten snel op pad.

klik voor groot

Het laatste rondje valt niet mee, maar valt ook niet tegen. Ik blijf nog steeds keurig binnen MAF en het tempo is gelijk aan de lange ronde in mijn eentje. Niet ontevreden maar er moet nog een hoop gebeuren. Op naar de volgende run dan maar weer.

gegevens:

* 38 km
* 2 graden
* HF average 130 (max 139)

jan 211 km – 2015 totaal 211 km