Dagelijks archief: februari 21, 2015

21.02.2015 – seahouses countryroads – 9 km (MAF)

**21.02.2015 – seahouses countryroads – 9 km (MAF)**

Het is de hele dag lente achtig geweest terwijl het in Nederland winderig, grijs en nat was. Ik bof uberhaupt met het weer, want ik heb nauwelijks regen gezien en verder wel mooie sneeuw dagen met runs en prachtig weer. Het enige waar ik soms last van had was de keiharde wind, maar daar word je sterk van zullen we maar zeggen.

Ik had vanmorgen al een kort rondje gelopen, maar ik wilde zo graag nog lekker even lopen en aangezien woef toch uit moest, gingen we dus aan het einde van de middag maar weer lekker op pad. Deze keer koos ik een andere route, eerst naar shoreston en daarna een stukje door het veld en vanaf de weg het normale rondje in tegengestelde richting. Dat liep heel anders, aangezien ik minder heuvel op had in deze richting. Eigenlijk wilde ik nog een klein lusje maken rond een andere boerderij, maar ik besloot dat het misschien toch beter zou zijn om er maar een einde aan te breien. Ik had de hele dag wel willen en kunnen lopen volgens mij. Heerlijk dat het kan!

Onderweg maakte ik twee foto’s van het kasteel dat je vanaf allerlei plekken steeds in beeld hebt. De eerste was als uitzicht over een veld, de tweede als je net uit het veld de weg weer op komt.

klik voor groot

Voor morgen wordt regen voorspeld, dus dat is een mooie kans om een rustdagje in te plannen. Vanavond weer lekker zwemmen, zoals elke avond!

gegevens:

* 9 km
* 8 graden – zonnig

feb 253 km – 2015 totaal 610 km

21.02.2015 – seahouses countryroads – 7 km (MAF)

**21.02.015 – seahouses countryroads – 7 km (MAF)**

Het is stralend lente weer als ik de gordijnen opendoe. Ik had al een rondje rond de cottage gepland en daarvoor spring ik dus ook in mijn kleren en al snel zijn waf en ik op weg. We komen veilig van de boerderij zonder gedoe met de honden. Aanvankelijk stond de blonde lab voor het raam en woef is nu zo hoog loops dat ze haar achterlijfje bijna tegen het raam duwde. Echt oppassen dus de komende dagen en ook opletten dat ik niet een van de reuen mee op sleeptouw neem per ongeluk. Maar alles ging goed en ook onderweg niemand tegen gekomen en dat is prettig.

Het had wat gevroren vannacht en er lag her en der wat witte rijp op de weg maar nergens was het echt glad hoewel ik ergens wat voorzichtiger en langzamer liep voor de zekerheid.

Maar dik tevreden over het rondje. Ademhaling ging goed en ik kon nu heel makkelijk schakelen maar het was ook zulk lekker weer! Deze keer niet de 140 aangetikt heuveltje op dus daar was ik tevreden mee. Ik liep iets langzamer dan eergisteren op dit rondje (bewust) maar veel scheelde het niet en de gemiddelde hartslag was 132 (max 138) dus dat was prachtig.

Ik had nog wel langer willen lopen maar dit voelde zo heerlijk als een ‘uitrust’ rondje, dan ik het voor nu voldoende vond. Als het me lukt en het is nog steeds mooi weer, dan probeer ik in de schemering nog een rondje te lopen.

gegevens:

* 7 km
* 1 graden – zonnig

feb 245 km – 2015 totaal 601 km