Dagelijks archief: februari 23, 2015

23.02.2015 – parcoursverkenning: beadnell/craster – 24,5 km

**23.02.2015 – parcoursverkenning: beadnell/craster – 24,5 km**

Vandaag is het wederom heel erg winderig maar wel droog en zonnig. Ik wilde een wat langere parcoursverkenning doen en dus waren waf en ik tegen het middag uur op pad voor ons rondje. Ik koos de start vanaf beadnell en hoopte tot craster te kunnen komen, ondanks de wind.

Op beadnell schommelde mijn auto heen en weer toen ik mijn spullen klaarmaakte voor de run. Goh, ideaal weertje. Het was een westen wind en dat betekende dus eigenlijk zowel heen als terug een soort zijwind. Aangezien de wind nog wat draaide ook en het eerst vooral ZW was, had ik het hele stuk op de heenweg tegenwind. Het viel me nog niet eens echt tegen maar ik merkte op de terugweg dat ik moe was. Bovendien worden je voeten steeds bijna tegen de opstaande randen van het pad geblazen en dat loopt dus voor geen meter.

Het begin ging eigenlijk best vlot. Voordat ik er erg in had was ik al bij High Newton en even later waren we bij Low Newton op de heuvel en hadden we uitzicht op het castle heel in de verte.

klik voor groot

Vanaf Low Newton over het strand naar de ruines. Iedereen die we tegen kwamen had wel iets over de wind te vertellen en terecht. Idioot gewoon. Waf ploeterde ook dapper voort. Maar uiteindelijk waren we toch aan het einde van het stukje strand en konden we het pad opklimmen naar het castle.

klik voor groot


Het pad rond Dunstanburgh was redelijk goed te doen en was niet super modderig. We waren er dus snel omheen en aan de andere kant maakte ik nog een kiekje en daarna liep ik snel door richting Craster, Ik wilde dan wel even kijken nu hoe het pad achter de huizen langs erbij zou liggen, hoewel het niets zegt, want met een paar dagen regen is alles weer veranderd in een modder zooi.

klik voor groot

Craster kwam ook redelijk snel dichterbij en ik maakte een kiekje van het haventje en de visnetten. Ik vind dat altijd wel een aardig plaatje.

klik voor groot

We hobbelden door Craster en namen op de heenweg het pad achter de huizen langs over het gras zodat ik op de terugweg het pad tussen de huizen en de zee zou kunnen nemen. Daar loopt de ultra immers ook overheen en ik heb daar ooit glibberend en scheldend een half uur gedaan over een paar honderd meter!

Maar het viel erg mee deze keer dus als het een beetje droog blijft, is ook dit wel te doen hier. We waren dus snel weer in het centrum van Craster en gingen op de terugweg richting Dunstanburgh castle. Dat blijft een mooi gezicht dus maakte ik mijn laatste kiekje

klik voor groot

Na het castle even via de golfbaan zoals de ultra ook loopt en dat was een tegenvaller. Normaal is dat pad altijd goed, maar nu had over de hele afstand een grote trekker een diepe geul gemaakt met van die dwarssporen. Niet om overheen te lopen en het liep gewoon klote. Beetje jammer en ik merkte dat ik er erg moe van werd.

Maar aan alles komt een einde en al snel hobbelden de heuvel op richting de duinen, liepen door de duinen terug naar Low Newton, langs de vogelkijkhut, achter het restaurantje langs en klauterden weer omhoog richting High Newton. Dit was het enige stukje waar ik de wind in de rug had, maar ik had al zoveel energie verbruikt met de heenweg dat ik er nauwelijks lol van had. Daarna weer volop zijwind en langzamerhand had ik er wel genoeg van. Nog een stukje door de duinen, over de lange brug bij de vogelplas en daarna de laatste kilometer naar het caravanpark.

Gelukkig niet teveel honden tegen gekomen maar ik heb woef vaak moeten aanlijnen en weer los moeten maken. Ik was dus ook ontzettend traag op deze route. Vooral de wind speelde me parten. Als we dit ook tijdens de ultra gaan hebben – en de voorspelling zegt van wel – dan heb ik een probleem. Ik ben niet zo erg sterk en dit is gewoon lastig. Maar goed… eerst maar eens kijken hoe het weer zich gaat ontwikkelen.

Op naar de volgende run.

gegevens:

* 24,5 km
* 8 graden – harde wind kracht 7

feb 278 km – 2015 totaal 634 km