Dagelijks archief: mei 8, 2013

08.05.2013 – rottemeren – 10 km

**08.05.2013 – rottemeren – 10 km**

Grappig, zaterdag liep ik dit traject maar liefst 4 keer plus nog een lusje om aan de 45 km ronde te komen. Vandaag zou ik maar 1 rondje doen dus dat was een peulenschilletje. Woef mocht deze keer natuurlijk lekker mee. Ik had een geweldig lekker topje van Sugoi binnen gekregen dus dat kon ik mooi uitproberen met dit lekkere warme weer. Het was vrij warm, maar gaandeweg betrok het steeds meer en helemaal aan het einde begon het licht te regenen. Dat was geen probleem, voor de hond was het ook wel lekker. Het lijkt wel alsof ik wat minder problemen heb met de warmte dit jaar, maar ik loop natuurlijk ook voor het eerst in al die jaren met een korte broek en niet meer met een warme lange tight hoe warm het ook is. Dat scheelt vast ook.

Eerst lekker even warm lopen en al snel hobbelden we weer langs de molens om daarna naar het zuiden te lopen met de wind op kop. Dat was een goede oefening voor de ademhaling. Deze keer ademde ik ‘op rechts’ (normaal altijd op links) en met een langzame cadans van rond de 168-170 ademde ik 3/5 of soms 2/6 en dat voelde prima. Deze keer tikte de metronoom ook vrolijk mee maar dus tamelijk rustig. De cadans training pak ik weer op tijdens de kortere stukken en misschien wel pas na de marathon.

Ik was helemaal lekker aan het lopen en genoot volop. Woef vond het leuk en liep braaf naast me. Voor me zag ik een mevrouw met 2 grote Berner Sennenhonden aan de linkerkant van de weg, dus ging ik maar naar de rechterkant van het fietspad (ik loop altijd links, woef in de berm). So far so good maar die honden vonden mijn fitte hond wel interessant en zo gebeurde het dat de honden naar mijn kant trokken, nog wat harder trokken en natuurlijk toen ineens voor mijn voeten liepen omdat de baas ze niet meer kon houden en prompt los liet. Ik was vrij pissig, want ik loop gewoon door, de hond loopt aan de knie alsof ze aan de riem zit en die honden rukken zich dus eigenlijk gewoon los! Opvoeding? Nou duidelijk niet. Natuurlijk komt dit alleen maar doordat ik met een hond loop, maar ik vind het toch tamelijk idioot dat een baas de honden niet kan houden. Dat werd dus een ordinaire scheldpartij (niet van mijn kant) omdat ik er iets van zei. Viswijf.

Maar goed. Gauw vergeten en weer verder hobbelen dan maar. Langs het restaurantje dat zaterdag nog fungeerde als 5 km punt en weer naar het bruggetje. Daarna een stukje wind in de rug en dat voelde ook wel lekker. Aan het einde nog wat strides als afsluiting en dat was het weer. Huh? Hahaha ruim 10 km stelt dus niks voor als je net 4 keer datzelfde rondje hebt gelopen!

Op naar de volgende training. So far so good en ik heb er nog lol in ook.

Gegevens:

* totaal 10,3 km
* temp 20 graden

mei 69 km – 2013 totaal 773 km