Dagelijks archief: mei 6, 2013

06.05.2013 – hitland – 6,5 km

**06.05.2013 – hitland – 6,5 km**

Vandaag een rustig rondje, niets bijzonders en met veel body sensing. Wel wat op cadans getraind en een klein tempo lapje gedaan. Alles voelde goed na de lange run van zaterdag dus dat is goed nieuws. Het was vrij warm en vooral Ztje had het enorm heet kennelijk. Haar tong hing op de grond en ze hijgde enorm. Aan het einde van de run stond het schuim op haar bekkie. Maar ze vond het volgens mij verder prima en nu is ze alweer helemaal in voor weer een rondje. Nou even niet, overmorgen weer lekker lopen dan maar. Volgende week lopen we als het goed is twee dagen in Garderen in het bos, dus dat wordt genieten voor haar (en voor mij).

Vandaag liep ik op de MR10 en dat voelde ook weer goed. Ik vind het knap lastig om te bepalen welke schoenen nu het geschiktst zijn. Als ze maar laag zijn bij de enkel aan de buitenkant in verband met die bloedvaten die daar niet goed lopen, maar het is en blijft een moeilijke keuze.

Overigens is het wel grappig om te merken dat de marathon iets van het ‘mystieke’ verloren heeft. De afstand lijkt zo immens als je het nog nooit eerder liep. Ik liep natuurlijk erg langzaam tijdens de training op de 45 km afgelopen zaterdag, maar ver is het niet. Zeker niet als je het goed doseert en indeelt blijkbaar en dat is een goede les geweest. Het wordt nog wel een puzzel om te bedenken hoe ik de eerste 5 km van de marathon straks zal aanpakken. De weg loopt daar iets omlaag en je zou dat om moeten kunnen zetten in winst zonder dat je zo snel gaat dat je niet meer verder kunt en alsnog de fout ingaat. Daar moet ik dus nog even over nadenken en over overleggen. Maar goed, de finish moet ik dus wel kunnen halen neem ik aan.

Op naar de volgende training dan maar.

Gegevens:

* totaal 6,5 km
* temp 20 graden

mei 58 km – 2013 totaal 763 km