Dagelijks archief: januari 6, 2012

06.01.2012 – seahouses / bamburgh castle

**06.01.2012 – seahouses / bamburgh castle**

Vandaag een rondje over het strand gedaan. Het was mooi weer vanmorgen, en toen ik vertrok betrok het wel maar dat was voorspeld. Het is droog en er staat geen wind dus ik heb wel zin in een strand ommetje. Ik heb geen idee of ik over Monks House kan lopen, dus ik besluit vanaf Bamburgh te vertrekken en te proberen om richting Seahouses te lopen over het strand en weer terug. Het loopt lekker, en al snel kom ik bij de rotspartij waar ik nog langs kan. Ook kan ik Monks House oversteken zonder natte voeten te krijgen en het water lijkt me ook niet te gaan inhalen.

klik voor groot

Bij Seahouses keer ik om, weer terug richting Bamburgh. Tot mijn verrassing zitten de eerste 5 km er alweer op en zal ik dus een 10 km rondje gaan lopen vandaag. Enige probleem is dat ik te snel loop. Ik heb dat al eerder een periode gehad. Dan verandert er blijkbaar iets aan mijn loopstijl ofzo, en dan loop ik ineens wat sneller en is het lastiger om rustig aan te sjoggen. Maar goed, ik was nu lekker snel weer op de terugweg zullen we maar zeggen.

Toen ik weer bij Monkshouse kwam, zat er iemand bij een razorbill. Dat is een merkwaardige vondst, want die horen hier helemaal niet te zijn rond deze tijd. In de zomer zitten deze vogels met duizenden op de Farne Islands, waar ik ze ook herhaaldelijk gefotografeerd heb. Ik vroeg aan de man of de vogel gewond was, maar hij zag er ook niets aan. Op een gegeven moment ging de vogel op de schoenen van de man zitten en grapte ik dat ik hem vanavond wel Tea zou komen brengen. Uiteindelijk hebben de we vogel maar verder van de waterrand gezet zodat hj even op adem kon komen. Misschien is de vogel door de harde wind van de afgelopen dagen we afgedreven en verkeerd terecht gekomen, of simpelweg nog niet vertrokken. Ik hoop dat hij het goed maakt. Vorig jaar was de vreemde vondst een enorme krab!

klik voor groot

Daarna was ik weer snel terug bij Bamburgh Castle en ben ik nog even een stukje verder gehobbeld om te kijken. Het blijft mooi.

Klik voor groot

Gegevens:

* totaal 10,2 km
* temp 6 graden

rondje in google earth openen

januari totaal 42 km – 2012 totaal 42 km