Dagelijks archief: januari 5, 2012

05.01.2012 – seahouses countryroads

**05.01.2012 – seahouses countryroads**

Net als vorig jaar wilde ik het eerste rondje hier dan maar gewoon over de weg lopen. Vandaag was het ineens stralend weer met een blauwe lucht, maar er stond wel behoorlijk veel wind. Dat ben ik inmiddels wel gewend, ook van de plaats hier.

Ik was benieuwd hoe het zou lopen, want ik koos voor vandaag voor de kayano 15 (de oudjes dus) met de Sofsole zooltjes die ik ook in mijn wandelschoenen draag en in de Trabuco 14 droeg. Dat zat eigenlijk wel lekker. Het lopen ging ook prima. We waren al snel op weg en ik merkte dat het een stuk makkelijker ging dan vorig jaar (ondanks de wind).

Helaas verloor Ztje na 1,5 km haar eerste schoentje al en moest ik dus terug om te zoeken. Hoewel ze rood zijn deze keer, vallen ze in de modder langs de rand van de weg niet op als ze omgedraaid liggen. Ik was heel verbaasd, want de oude schoenen zaten prima en daar kon ze keihard op meerennen zonder dat er iets mee gebeurde. Helaas blijken de nieuwe een ouder model te zijn, die veel lager vallen over het voetje. Ze loopt er prima mee, maar verliest ze dus ook blijkbaar, want het gebeurde nog enkele keren en uiteindelijk had ik er genoeg van en heb ik ze in mijn hand gehouden. Gelukkig is het pootje weer helemaal dicht, anders had ik een probleem gehad.

Maar het gedoe met de schoentjes, betekende wel dat ik een rare tijd liep. Ik heb wel steeds de Garmin op pauze gezet, maar het helpt nou niet direct mee om te bepalen wat mijn tijd was dit jaar voor het eerste rondje en dat is best jammer.

Het uitzicht na een klein hellinkje richting Bamburgh castle is ontzettend mooi, zeker als de zon op het kasteel valt. Ook de weg richting de Farne Islands met de vuurtoren op het eiland is erg leuk om te lopen. De weg gaat daar lekker eerst naar beneden.


Zo komt er weer een einde aan het eerste rondje hier. Ik heb inmiddels een beetje gekeken waar ik nog meer kan lopen. Als het droog blijft, kan ik zeker weer naar Craster over de weilanden. Afwachten maar, wat het weer gaat brengen. Het lijkt zaterdag in ieder geval erg mooi te worden, dus dan is er misschien tijd voor een langer rondje.

Gegevens:

* totaal 7,4 km
* temp 6 graden

rondje in google earth openen

januari totaal 32 km – 2012 totaal 32 km