24.05.2014 – Edinburgh marathon vooruitblik

**24.05.2014 – edinburgh marathon vooruitblik**

Vandaag toch maar de auto vast naar de finish area in Musselburgh gebracht. D was zo aardig om ons te brengen op zondag, rond te rijden en weer naar huis te brengen na de run maar het leek toch handiger om de auto daar te hebben (was het eerste plan overigens ook) en zo hebben we het uiteindelijk gedaan. Om 16 uur vertrokken we dus hiervandaan om de auto weg te brengen en aansluitend even via Prestonpans, Gullane en Longniddry naar Gosford House te rijden. De marathon loopt vanaf 10 miles naar het estate, keert daar om en gaat weer terug naar Musselburgh waar de finish ook is. Het is een kale, sombere route door nare stadjes. Alleen het eind richting het keerpunt is wel mooi langs de zee en de loop over het estate is zeker leuk met het 18 mile punt daar. Onverhard, dus lekker grindjes happen. Er was iemand bezig om het allemaal een beetje aan te stampen met een roller maar helaas regent het nu dus dat zal wel een puinhoop zijn morgen.

Na het estate dus weer 8 mile terug naar de finish maar daar staat dan gelukkig de auto te wachten! Ik ben erg benieuwd hoe het zal gaan morgen. Ik heb wel een plan maar heb geen idee of dat haalbaar is. Ik ga in ieder geval RWR doen met een ratio van 2/30 aan het begin. Ik heb geen flauw idee of het iets gaat worden maar dat zie ik morgen dan wel en dan moet ik het aanpassen eventueel. Wat ze hier ‘vlak’ noemen is een op en neer golvende weg die weliswaar lager ligt bij de finish dan aan de start maar desondanks dus aardig op en neer golft. Twee jaar geleden was dat echt een probleempje op het korte stukje van de golfcourse naar het keerpunt voor de halve marathon. Nu dus 8 miles heen en 8 miles terug. Zoals het ernaar uitziet hebben we ook 18 miles wind tegen want er staat een NE wind.

Afwachten dus maar. Ik hoop dat mijn plannetje gaat lukken!

klik voor groot