19.12.2010 – north connel

19.12.2010 – north connel

Vandaag mijn eerste rondje gelopen in Schotland. Geweldig mooi weer, echt prachtig. Stralend blauwe lucht, sneeuw op de bergtoppen en in de weilanden en een schone weg. Er lag wel strooizout en na 7 km kreeg Ziefje pijn in haar pootje maar dat was snel weer weg. Aansteller. Voor het eerst aan de rechterkant van de weg gelopen met de hond aan de rechterzijde en dat ging prima gelukkig. Vorig jaar liep ik hier mijn eerste echte rondjes na het afronden van Evy Start2Run deel 1. Dat ging al snel beter toen, maar wel vrij langzaam. Ik liep nu de rondes op bijna 10 km per uur en dat werd vooral vertraagd doordat ik steeds auto’s moest laten passeren. De route van vandaag liep langs het meer (Loch Etive). Geweldig uitzichten, beide kanten op. Echt prachtig mooi. Zo bijzonder dat ik op deze manier hier kan hardlopen. Vorig jaar kerstmis 2009 maakte ik nog een grapje en vroeg ik me nog af of ik kerstmis 2010 nog steeds zou lopen en hoeveel ik in 2010 gelopen zou hebben. Het jaardoel van 1.000 km ligt al ver achter me, want vandaag ging ik over de 1.500 km grens heen. Ook kocht ik een mooie set Nike hardloop kleding in de outlet, een windjack, een korte mouwen shirt in en mooie bijpassende kleur (het oog wil ook wat) en een lange mouwen shirt. Wie zei er ook alweer dat hardlopen een goedkope sport was? Nou ja, in de outlet kost het hier inderdaad weinig, want het Nike shirtje kostte 8 resp. 11 pond en daar heb je in Nederland dus echt helemaal niks voor!
In ieder geval was het heerlijk vandaag. Op naar de volgende rondes. Het weer ziet er geweldig uit voor de komende dagen dus wie weet heb ik geluk. Het enige nadeel van dit weer is het feit dat de hond werkelijk ontzettend smerig wordt. Na het lopen ben ik maar met haar onder de douche gestapt. Zij lekker schoon, ik lekker warm.

klik voor groot

panorama klik voor groot

klik voor groot


panorama klik voor groot

Gegevens:

* totale afstand 13,54 km
* temp 0 C
* gem BPM 142

rondje in google earth openen

december 66 km – 2010 totaal 1.509 km